luni, martie 27, 2023

În cadrul unui interviu televizat, o pacientă din Suceava care a fost vaccinată cu lotul controversat AstraZeneca a povestit despre simptomele pe care aceasta le-a resimțit după vaccin. Pacienta a declarat că efectele secundare experimentate au fost doar senzațiile de febră ușoară, iar acum este dispusă să facă rapelul.

”Pe data de 20 februarie m-am vaccinat cu Astra Zeneca, lotul controversat, în sala de sport a unei școli din din municipiul reședință de județ. În prima zi nu am avut nimic, sau poate nu am dat importanță, a doua zi am resimțit un ușor disconfort, cu puțină febră. În rest, nimic. Rapelul, din câte am înțeles, tot cu AstraZeneca, din alt lot”, mărturisește femeia.

Te-ar mai interesa: Rodica Popescu Bitănescu, măcinată de o boală grav...

Valeriu Gheorghiță: campania de vaccinare va continua. Ce se întâmplă cu lotul controversat AstraZeneca?

„Cei programați la rapel cu AstraZeneca vor fi injectați cu AstraZeneca, însă nu din lotul ABV 2856 semnalat în Italia. Cei care sunt programați mâine (vineri) la vaccin vor primi doza de vaccin AstraZeneca dintr-un alt lot, necarantinat”, a precizat Gheorghiță.

„Decizia retragerii lotului semnalat în Italia este luată din maximă precauție. Chiar dacă în România nu există semnale care să indice o relație de cauzalitate, am decis să luăm aceeași decizie ca și Italia – carantinarea dozelor din acel lot.

Vreau să menținem nivelul de încedere în acest tip de vaccin.

Te-ar mai interesa: Iată care sunt obiceiurile care te îngrașă fără să...

Agenția Europeană a Medicamentului a transmis azi (joi), în urma analizei experților, că nu există indicii ale unei relații de cauzalitate (între decese semnalate în țări din UE și administrarea vaccinului, n.r.)”, a spus medicul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private