Deficitul de vitamina D găsit la 80% din pacienții cu COVID-19. Diete sugerate de experți.

Deficitul de vitamina D: Vitamina D este cunoscută pentru a ajuta la multe funcții corporale, iar insuficiența acesteia poate duce la oase slabe, boli legate de inimă, imunitate scăzută și chiar probleme respiratorii.

Nutrientul cu vitamina D joacă un rol mai important ca niciodată în aceste vremuri de pandemie cu coronavirus. Experții în sănătate și-au exprimat îngrijorarea cu privire la cazurile în creștere de deficit de vitamina D în rândul populației, deoarece oamenii stau acasă și nu sunt capabili să obțină „vitamina soarelui” din lumina soarelui naturală.

De fapt, un nou studiu a descoperit peste 80% pacienți cu COVID-19 suferă de deficit de vitamina D. Se știe că vitamina D ajută multe funcții corporale și insuficiența sa poate duce la oase slabe, boli legate de inimă, imunitate scăzută și chiar probleme respiratorii.

Studiul publicat în „Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism” a constatat că 80% dintre 216 pacienți cu COVID-19 internați într-un spital din Spania prezintă deficiențe de vitamina D. Cercetătorii au observat, de asemenea, că bărbații au un nivel mai scăzut de vitamina D decât femeile.

„Pacienții cu COVID-19 cu deficit de vitamina D au avut o prevalență mai mare a hipertensiunii și a bolilor cardiovasculare, au crescut nivelurile serice de feritină și troponină, precum și o durată mai lungă de spitalizare. Nu am găsit nicio relație între concentrațiile de vitamina D sau deficitul de vitamine și severitatea bolii „, a scris co-autorul  Dr. Jose L. Hernandez, de la Universitatea Cantabria din Santander, Spania.

Un alt studiu recent, publicat în jurnalul „Plos One”, susținea că suficiența vitaminei D poate reduce necesarul de oxigen la pacienții cu COVID-19 și poate accelera procesul de tratament.

În afară de expunerea regulată la lumina soarelui pentru a obține vitamina în mod natural, o dietă bogată în alimente cu conținut ridicat de vitamina D poate ajuta, de asemenea.

Surse de dietă bogată în vitamina D: (Sugerate de Dr. Preethi Raj, nutriționist la Spitalul Chennai)

Pește gras: Peștele gras, cum ar fi tonul, somonul și macroul și uleiurile din ficat de pește oferă o cantitate bună de conținut de vitamina D.

Lactate: Laptele, brânza și alte produse lactate trebuie incluse în dieta zilnică pentru fixarea zilnică a vitaminei D.

Ouă gălbenușuri – Mulți oameni aruncă gălbenușurile din ouă temându-se de un conținut ridicat de grăsimi. Gălbenușurile de ou conțin, de asemenea, cantități decente de vitamina D și pot fi utilizate cu ușurință în mesele noastre.

Cereale și sucuri –

Un combo perfect pentru micul dejun pentru a vă umple de vitamina D! Includeți cereale și diferite sucuri de fructe în dieta dvs. de dimineață.

Ciuperci – Ciupercile oferă o cantitate bună de nutrienți din vitamina D2 și pot fi folosite în diferite moduri pentru prepararea meselor la micul dejun, prânz, cină și chiar gustări.

Consolidați-vă dieta cu nutrientul esențial din vitamina D pentru a duce o viață sănătoasă. Aceste alimente sunt și surse excelente de mulți alți nutrienți esențiali.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

3 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

3 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

4 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

4 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

5 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

5 ore ago

Citeste si: