miercuri, iunie 23, 2021

Deficitul de vitamina D: Vitamina D este cunoscută pentru a ajuta la multe funcții corporale, iar insuficiența acesteia poate duce la oase slabe, boli legate de inimă, imunitate scăzută și chiar probleme

respiratorii.

Nutrientul cu vitamina D joacă un rol mai important ca niciodată în aceste vremuri de pandemie cu coronavirus. Experții în sănătate și-au exprimat îngrijorarea cu privire la cazurile în creștere de deficit de vitamina D în rândul populației, deoarece oamenii stau acasă și nu sunt capabili să obțină „vitamina soarelui” din lumina soarelui naturală.

De fapt, un nou studiu a descoperit peste 80% pacienți cu COVID-19 suferă de deficit de vitamina D. Se știe că vitamina D ajută multe funcții corporale și insuficiența sa poate duce la oase slabe, boli legate de inimă, imunitate scăzută și

chiar probleme respiratorii.

Studiul publicat în „Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism” a constatat că 80% dintre 216 pacienți cu COVID-19 internați într-un spital din Spania prezintă deficiențe de vitamina D. Cercetătorii au observat, de asemenea, că bărbații au un nivel mai scăzut de vitamina D decât femeile.

„Pacienții cu COVID-19 cu deficit de vitamina D au avut o prevalență mai mare a hipertensiunii și a bolilor cardiovasculare, au crescut nivelurile serice de feritină și troponină, precum și o durată mai lungă de spitalizare. Nu am găsit nicio relație între concentrațiile de vitamina D sau deficitul de vitamine și

severitatea bolii “, a scris co-autorul  Dr. Jose L. Hernandez, de la Universitatea Cantabria din Santander, Spania.

Un alt studiu recent, publicat în jurnalul „Plos One”, susținea că suficiența vitaminei D poate reduce necesarul de oxigen la pacienții cu COVID-19 și poate accelera procesul de tratament.

În afară de expunerea regulată la lumina soarelui pentru a obține vitamina în mod natural, o dietă bogată în alimente cu conținut ridicat de vitamina D poate ajuta, de asemenea.

Surse de dietă bogată în vitamina D: (Sugerate de Dr. Preethi Raj, nutriționist la Spitalul Chennai)

Pește

gras: Peștele gras, cum ar fi tonul, somonul și macroul și uleiurile din ficat de pește oferă o cantitate bună de conținut de vitamina D.

Lactate: Laptele, brânza și alte produse lactate trebuie incluse în dieta zilnică pentru fixarea zilnică a vitaminei D.

Ouă gălbenușuri – Mulți oameni aruncă gălbenușurile din ouă temându-se de un conținut ridicat de grăsimi. Gălbenușurile de ou conțin, de asemenea, cantități decente de vitamina D și pot fi utilizate cu ușurință în mesele noastre.

Cereale și sucuri –

Un combo perfect pentru micul dejun pentru a vă umple de vitamina D!

Includeți cereale și diferite sucuri de fructe în dieta dvs. de dimineață.

Ciuperci – Ciupercile oferă o cantitate bună de nutrienți din vitamina D2 și pot fi folosite în diferite moduri pentru prepararea meselor la micul dejun, prânz, cină și chiar gustări.

Consolidați-vă dieta cu nutrientul esențial din vitamina D pentru a duce o viață sănătoasă. Aceste alimente sunt și surse excelente de mulți alți nutrienți esențiali.

Ultimele stiri

Parteneri