Degetele tale arată AȘA? Poate fi vorba de un simptom al unei boli periculoase

Din cuprinsul articolului

Umflarea membrelor este una dintre cele mai frecvente afecțiuni, cu toate acestea, există cauze care pot afecta și pune viața în pericol.

Mâinile și picioarele se pot umfla din cauza circulației proaste a sângelui din cauza consumului excesiv de sare, stând în picioare mult timp sau în aceeași poziție, sau din cauza lipsei de activitate fizică. Cu toate acestea, există și alte situații care pot declanșa această afecțiune.

Astăzi, tuberculoza rămâne o boală contagioasă, răspândită în lumea occidentală. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, mortalitatea cauzată de această boală a scăzut din 1990, cu toate acestea, unele țări continuă să fie afectate de aceasta.

Transmiterea acestei afectiuni are loc prin aer, de fapt este una dintre cele mai contagioase boli la om. Bacteria, cunoscută sub numele de Mycobacterium tuberculosis, afectează de obicei țesutul pulmonar și îl distruge. Și deși simptomele sale sunt de obicei legate de cele ale unei boli respiratorii, în unele cazuri apare și în alte organe.

Este cazul unei femei care a mers la medic dupa ce a prezentat umflatura la un deget. Experții au efectuat procedurile adecvate pentru a vedea despre ce este vorba, însă, atunci când a fost efectuată o biopsie a țesutului degetului, rezultatele au arătat că este vorba despre prezența bacteriei.

Această femeie urma un tratament medical pentru lupus, un medicament capabil să suprime sistemul imunitar și să crească riscul de a contracta boli infecțioase, motiv pentru care pacienta ar fi putut fi mai expusă.

În acest sens, Clinica Mayo subliniază că bacteria poate provoca multe afecțiuni în zone ale corpului uman, inclusiv oase -coloana, rinichi sau chiar creier.

În plus,ei spun că atunci când apare oricare dintre cazurile menționate mai sus, se face referire la „tuberculoză extrapulmonară”, cazul femeii afectate.

Unele simptome ale tuberculozei active

  • Tuse care durează trei săptămâni sau mai mult.
  • Tuse cu sânge sau mucus.
  • Durere în piept la respirație sau tuse.
  • Pierdere în greutate neintenționată.
  • Oboseală.
  • Febră.
  • Transpirații nocturne.
  • Frisoane.
  • pierderea poftei de mâncare

Cu toate acestea, după teste, medicii vor distinge între:

  • Tuberculoză latentă. O persoană este infectată cu tuberculoză, dar bacteriile din organism sunt într-o stare inactivă și nu există simptome. Tuberculoza latentă, numită și tuberculoză inactivă sau infecție cu tuberculoză, nu este contagioasă. Tuberculoza latentă se poate transforma în tuberculoză activă, așa că tratamentul este important.
  • Tuberculoză activă. Numită și boală tuberculoasă, această afecțiune te îmbolnăvește și, în cele mai multe cazuri, se poate răspândi și la alte persoane. Se poate manifesta la săptămâni sau ani după infectarea cu bacteria tuberculoză.

Recent Posts

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

14 minute ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

44 de minute ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

10 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

11 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

11 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică