Sari la conținut

Degetele tale arată AȘA? Poate fi vorba de un simptom al unei boli periculoase

degete umflate
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Ce afectiune anunta degete umflate

Din cuprinsul articolului

Umflarea membrelor este una dintre cele mai frecvente afecțiuni, cu toate acestea, există cauze care pot afecta și pune viața în pericol.

Mâinile și picioarele se pot umfla din cauza circulației proaste a sângelui din cauza consumului excesiv de sare, stând în picioare mult timp sau în aceeași poziție, sau din cauza lipsei de activitate fizică. Cu toate acestea, există și alte situații care pot declanșa această afecțiune.

Astăzi, tuberculoza rămâne o boală contagioasă, răspândită în lumea occidentală. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, mortalitatea cauzată de această boală a scăzut din 1990, cu toate acestea, unele țări continuă să fie afectate de aceasta.

Transmiterea acestei afectiuni are loc prin aer, de fapt este una dintre cele mai contagioase boli la om. Bacteria, cunoscută sub numele de Mycobacterium tuberculosis, afectează de obicei țesutul pulmonar și îl distruge. Și deși simptomele sale sunt de obicei legate de cele ale unei boli respiratorii, în unele cazuri apare și în alte organe.

Este cazul unei femei care a mers la medic dupa ce a prezentat umflatura la un deget. Experții au efectuat procedurile adecvate pentru a vedea despre ce este vorba, însă, atunci când a fost efectuată o biopsie a țesutului degetului, rezultatele au arătat că este vorba despre prezența bacteriei.

Această femeie urma un tratament medical pentru lupus, un medicament capabil să suprime sistemul imunitar și să crească riscul de a contracta boli infecțioase, motiv pentru care pacienta ar fi putut fi mai expusă.

În acest sens, Clinica Mayo subliniază că bacteria poate provoca multe afecțiuni în zone ale corpului uman, inclusiv oase -coloana, rinichi sau chiar creier.

În plus,ei spun că atunci când apare oricare dintre cazurile menționate mai sus, se face referire la „tuberculoză extrapulmonară”, cazul femeii afectate.

Unele simptome ale tuberculozei active

  • Tuse care durează trei săptămâni sau mai mult.
  • Tuse cu sânge sau mucus.
  • Durere în piept la respirație sau tuse.
  • Pierdere în greutate neintenționată.
  • Oboseală.
  • Febră.
  • Transpirații nocturne.
  • Frisoane.
  • pierderea poftei de mâncare

Cu toate acestea, după teste, medicii vor distinge între:

  • Tuberculoză latentă. O persoană este infectată cu tuberculoză, dar bacteriile din organism sunt într-o stare inactivă și nu există simptome. Tuberculoza latentă, numită și tuberculoză inactivă sau infecție cu tuberculoză, nu este contagioasă. Tuberculoza latentă se poate transforma în tuberculoză activă, așa că tratamentul este important.
  • Tuberculoză activă. Numită și boală tuberculoasă, această afecțiune te îmbolnăvește și, în cele mai multe cazuri, se poate răspândi și la alte persoane. Se poate manifesta la săptămâni sau ani după infectarea cu bacteria tuberculoză.
Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel