Categories: Ştiri sănătate

Deja vu…? Cât de aproape suntem de declararea epidemiei de gripă

Deja vu…?  Numărul infecțiilor respiratorii raportate în România este în continuă creștere şi este posibilă declararea epidemiei de gripă. Cât de aproape suntem de declararea epidemiei de gripă. După doi ani de restricții în urma pandemiei de SARS-CoV-2, iată că spaima revine. 

Medicii avertizează că, în mai toate spitalele din țară sunt cifre record de bolnavi cu infecții respiratorii. Potrivit datelor centralizate de Institutul Național de Sănătate Publică numărul acestor cazuri este în creștere de la o săptămână la alta.

În special Camerele de Gardă ale spitalelor pentru copii sunt pline. La Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava peste 600 de persoane au solicitat consult medical de la începutul anului.

Este vorba de o avalanșă de viroze, iar multe dintre ele dau complicații, după cum spun reprezentanții DSP Teleorman. Iar la Spitalul Municipal din Roșiorii de Vede numărul internărilor a crescut semnificativ, spune managerul Valentina Robu, potrivit Radio România Actualități. 

„Avem 30 de pacienți prezentați în ultimele 24 de ore cu asemenea patologii. Testați pentru gripă trei pacienți și nouă pacienți cu pneumonii.

Deci, clar, este o creștere evidentă a acestor patologii. Au început să crească și cazurile de COVID. În acest moment sunt internați în Spitalul Municipal 15 pacienți cu COVID-19, unde săptămâna trecută erau numai trei pacienți, deci, suntem într-o creștere”, explică Valentina Robu.

Așadar, prevenția este baza și știm deja ce avem de făcut în acest sens, mai ales că ave, experiența celor doi ani de pandemie și restricții. Doar că măsurile de prevenție s-ar putea să fie mai serioase decât ce a fost…

 

Recent Posts

Pensia privată: Informatii ulile despre banii românilor de la bătrânețe

Sistemul de pensii private din România a fost introdus în 2008, odată cu crearea Pilonului…

11 minute ago

Sfârșitul lumii este aproape: O clarvăzătoare a dezvăluit data exactă a Apocalipsei și detalii terifiante despre ” Antihrist”

Mhoni Vidente a generat agitație pe rețelele de socializare cu ultima sa predicție despre sfârșitul…

41 de minute ago

Oamenii de știință: acest obicei din copilărie crește riscul de demență

Un obicei din copilărie este asociat cu un risc crescut de a dezvolta demență mai…

o oră ago

Băutura cu calciu, magneziu și potasiu care ajută la ameliorarea „tuturor durerilor” din organism

Un raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a arătat că o alimentație sănătoasă și…

2 ore ago

Previziunea lui Carmen Harra pentru Florin Piersic: El este codificat cu cifra 11

Carmen Harra și-a exprimat în mod public sprijinul pentru Florin Piersic. Deși marele actor este…

2 ore ago

Citeste si: