miercuri, februarie 1, 2023

Deja vu…?  Numărul infecțiilor respiratorii raportate în România este în continuă creștere şi este posibilă declararea epidemiei de gripă. Cât de aproape suntem de declararea epidemiei de gripă. După doi ani de restricții în urma pandemiei de SARS-CoV-2, iată că spaima revine. 

Medicii avertizează că, în mai toate spitalele din țară sunt cifre record de bolnavi cu infecții respiratorii. Potrivit datelor centralizate de Institutul Național de Sănătate Publică numărul acestor cazuri este în creștere de la o săptămână la alta.

Te-ar mai interesa: Mâncarea din spitale, bătaie de joc pentru pacienţ...

În special Camerele de Gardă ale spitalelor pentru copii sunt pline. La Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava peste 600 de persoane au solicitat consult medical de la începutul anului.

Este vorba de o avalanșă de viroze, iar multe dintre ele dau complicații, după cum spun reprezentanții DSP Teleorman. Iar la Spitalul Municipal din Roșiorii de Vede numărul internărilor a crescut semnificativ, spune managerul Valentina Robu, potrivit Radio România Actualități. 

„Avem 30 de pacienți prezentați în ultimele 24 de ore cu asemenea patologii. Testați pentru gripă trei pacienți și nouă pacienți cu pneumonii.

Te-ar mai interesa: Infarctul silențios NU are simptome vizibile. Care...

Deci, clar, este o creștere evidentă a acestor patologii. Au început să crească și cazurile de COVID. În acest moment sunt internați în Spitalul Municipal 15 pacienți cu COVID-19, unde săptămâna trecută erau numai trei pacienți, deci, suntem într-o creștere”, explică Valentina Robu.

Așadar, prevenția este baza și știm deja ce avem de făcut în acest sens, mai ales că ave, experiența celor doi ani de pandemie și restricții. Doar că măsurile de prevenție s-ar putea să fie mai serioase decât ce a fost…

Te-ar mai interesa: Renunță la acest aliment. Oncolog: ”E otravă!”...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private