Demență: studiile indică ce ar putea reduce riscul de demență cu 33%

DEMENTA este o afectiune care afecteaza sute de mii de oameni. În fiecare an familiile sunt devastate de vestea unui diagnostic de demență. Situația nu este lipsită de speranțe, există acțiuni care pot fi întreprinse pentru a reduce riscul de a dezvolta demență.

Abordarea lumii cu privire la demență s-a schimbat în ultimii ani. Timp de decenii a fost văzut ca o parte a îmbătrânirii, ceva inevitabil care se întâmpla când cineva îmbătrânește. Acum, odată cu evoluția științei, acest lucru s-a schimbat. Demența, un termen umbrelă pentru o serie de boli neurodegenerative, este văzută ca o boală care poate fi tratată.

Această schimbare de atitudine, de la a vedea demența ca inevitabilă la a o vedea ca tratabilă, a fost un pas masiv înainte.

De atunci, lumea a lucrat într-un ritm crescut pentru a încerca să dezvolte noi tratamente și să înțeleagă mai multe despre ce se poate face pentru a opri răspândirea demenței și pentru a preveni dezvoltarea acesteia.

Din cauza lipsei de tratamente eficiente pentru diferitele tipuri de demență, se pune mare accent pe prevenție.

Una dintre cele mai bune modalități de a menține mintea în formă și de a preveni demența este menținerea corpului într-o formă cât mai bună posibilă.

Aceasta înseamnă exercițiu.

Sursa: Unsplash

Cercetătorii de la Irvine Clinical Research au descoperit în studiul lor că cei mai apți oameni din studiul lor au avut cu 33% mai puține șanse de a dezvolta demență decât cei mai puțin apți.

Dr Zamrini a explicat: „Studiul nostru a găsit o puternică asociere între fitnessul cardiorespirator și reducerea riscului de Alzheimer.

Acest lucru înseamnă că, cu cât o persoană este mai în formă, cu atât este mai probabil ca, dacă ar dezvolta Alzheimer, să o dezvolte mai târziu”.

Drept urmare, studiul a concluzionat că, deși exercițiile fizice nu pot opri demența, activitatea fizică poate întârzia debutul acesteia.

Pentru unii aceasta ar putea fi o chestiune de luni, pentru alții o chestiune de ani, în funcție de momentul în care încep să-și îmbunătățească fitness-ul cardiovascular.

Unul dintre posibilele motive pentru care cei cu o activitate fitness cardiovasculară ridicată se confruntă cu un debut întârziat este că celulele lor roșii din sânge sunt mai sănătoase și mai mari, permițându-le să transporte mai mult oxigen către creier.

 

 

 

Recent Posts

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

15 minute ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

o oră ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

2 ore ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

2 ore ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică