Categories: Expertul zilei

Descoperire despre ZAHĂR și CANCER. Specialist: E destul de nenorocită!

Zahărul este unul dintre ingredientele sau alimentele pe care-l scoatem greu din dieta noastră de zi cu zi, dar trebuie să știi că nu este un potențiator de aromă, ci un înlocuitor de aromă, explică Florin Dumitrescu.

Descoperire despre ZAHĂR și CANCER. Specialist: E destul de nenorocită!

Invitat în în podcast-ul lui George Buhnici, celebrul Florin Dumitrescu, unul dintre cei mai apreciați chefi din România, a spus de ce oamenii sunt atrași de zahăr.și ce legătură are cu boala secolului, cancerul.

„Zahărul, spre deosebire de sare, îți este mult mai aproape de suflet și de gând, pentru că laptele matern este un pic mai dulceag și atunci ne atrage zahărul. Zahăru te ajută și cu serotonina.

E o poveste cu zahărul… și zahărul în exces, într-adevăr, este o problemă. Dar sunt anumite chestii de unde n-ai cum să-l scoți (…)

Eu sunt împotriva eliminării cu totul a orice ar fi toxic. Zahărul, da, e o problemă reală.

Descoperire despre ZAHĂR și CANCER. Specialist: E destul de nenorocită!

Noi am avut o situație neplăcută în familie și am descoperit o treabă, destul de nenorocită, așa, pentru noi. Știai că pentru bolnavii de cancer, la PET-CT, un computer tomograf mai diferit, care suprapune mai multe imagini și reușește să descopere unde se află metastaza în corp.

Știi cum află unde e metastaza în corp? Substanța de contrast care se infectează are glucoză și în momentul în care celulele canceroase simt glucoza, încep să se prindă pe PET-CT. Și le vezi… uite acolo ai metastaze, acolo ai metastaze, dincolo ai metastaze.

Și atunci apare povestea… bă, zahărul e periculos sau nu e periculos? Hrănește cancerul!”, a dezvăluit chef. Florin Dumitrescu, în podcast-ul lui George Buhnici de pe Youtube.

Scandalul dintre zahăr și grăsimi

Grăsimea sau zahărul?

„A fost un scandal întreg cu zahărul. La un moment dat, a fost un studiu, prin anii 1950 – 1960, despre ce provoacă, de fapt, cancerul? Grăsimea sau zahărul? Și au făcut un studiu.

Numai că, acum câțiva ani, ăștia au desecretizat niște dosare în care s-a descoperit că ăștia din industria zahărului au măsluit ca să iasă rău pentru grăsime”, a mai spus juratul de la „Chefi la Cuțite”.

„Deci, ca să înțelegeți. Au fost și niște documentare mai recente legate de asta. Arătau că, de fapt, dieta bazată pe carbohidrați, care era considerată sănătoasă și degresarea laptelui și toate astea, au fost, de fapt, greșite. De fapt este invers”, a completat George Buhnici.

Recent Posts

De ce se umflă picioarele și gleznele. Alimentele care cauzează retenție de apă

Alimente și băuturi de la care ți se umflă picioarele. Umflarea picioarelor și a gleznelor,…

21 de minute ago

Ce este pensia socială și de la ce vârstă poți beneficia de acest ajutor

Pensia socială. Știai că poți beneficia de o pensie chiar dacă nu ai cotizat suficient?…

52 de minute ago

Băutura care dizolvă cristalele de acid uric și combate guta

Băutura care dizolvă cristalele de acid uric. Acidul uric este rezultatul descompunerii purinelor în organism.…

o oră ago

Se dau 15.000 de lei de la stat pentru aceste categorii de români. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Se dau bani de la stat. Statul oferă ajutoare financiare pentru cuplurile care doresc să…

2 ore ago

Alimentul care protejează neuronii și ajută în prevenția bolii Alzheimer

Alimentul care poate preveni boala Alzheimer. Creierul nostru este un organ complex și vital care…

2 ore ago

Citeste si: