Din cuprinsul articolului
Toată lumea adoră dulciurile, însă au devenit nocive din cauza conținutului de zahăr. Dar, potrivit medicilor nutriționiști, există un desert sănătos care scade colesterolul rău, te scapă de toxine și metalele grele din corp.
Marmelada, un produs gelificat cu aspect de pastă obținut din sucul și coaja de citrice fierte cu zahăr și apă, nu este doar o delicatesă gustoasă și aromată, ci și un produs care are proprietăți benefice pentru organism. Conține sucuri de fructe bogate în pectină.
Marmelada se face din sucuri de fructe prin evaporarea lichidului din acestea până la o stare vâscoasă. Este de obicei făcut din fructe bogate în pectină. Acestea includ mere, caise, gutui și coacăze. A fost produs inițial în Europa, dar în timp a migrat în țările asiatice. În timp, rețetele pentru prepararea lui se schimbă. Una dintre componentele principale ale marmeladei este pectina.
Această substanță ajută la reducerea colesterolului rău, stimulează metabolismul și ajută la restabilirea metabolismului carbohidraților și lipidelor. În plus, pectina luptă împotriva bolilor tractului gastrointestinal, promovează vindecarea rapidă a pielii și ajută organismul să se curețe de toxine și metale grele.
O altă componentă importantă în compoziția marmeladei este agar-agar obținut din alge. Are multe proprietăți benefice, inclusiv protejarea ficatului și eliminarea toxinelor și a deșeurilor din organism. Datorită conținutului ridicat de iod, marmelada de agar-agar este utilă și persoanelor cu probleme tiroidiene legate de producția insuficientă de hormoni. În plus, agar-agar ajută la îmbunătățirea motilității intestinale.
Marmelada este utilă și pentru articulații, deoarece conține componente care întăresc țesutul cartilajului. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că există unele tipuri de marmeladă care pot fi dăunătoare sănătății. În producția industrială de marmeladă se pot adăuga coloranți artificiali, arome și aditivi chimici, care pot provoca o reacție alergică.
Prin urmare, atunci când alegeți marmeladă, ar trebui să acordați prioritate produselor naturale fără coloranți și arome artificiale, precum și cu un conținut scăzut de zahăr. Dacă suferiți de diabet, trebuie să acordați atenție marmeladelor special concepute pentru diabetici fără adaos de zahăr. Preparata astfel, marmelada este un desert sanatos care are un efect benefic asupra organismului.
Cu toate acestea, ca orice alt produs, ar trebui să îl utilizați cu moderație și să aveți grijă la ingredientele sale, potrivit The Health Site.
Proprietățile benefice ale marmeladei naturale includ:
Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…
Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…
Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…
Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…
Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…
Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…