Categories: Ştiri sănătate

Diabet: Oamenii de știință identifică o legumă comună care poate scădea nivelul ridicat de zahăr din sânge cu 50%

Diabet: Oamenii de știință identifică o legumă comună care poate scădea nivelul ridicat de zahăr din sânge cu 50%

Legumele scad nivelul zahărului din sânge și al colesterolului. Oamenii de știință au dezvăluit că o legumă obișnuită poate scădea nivelul zahărului din sânge cu 50%. Mai mult, aceștia vorbesc de o „utilizare potențială” în tratarea pacienților cu diabet.

Persoanele cu diabet zaharat de tip 2 nu sunt capabile să producă suficientă insulină din pancreas pentru a regla zahărul din sânge, ceea ce înseamnă că zahărul lor din sânge poate atinge niveluri periculos de ridicate.

Diabet: Oamenii de știință identifică o legumă comună care poate scădea nivelul ridicat de zahăr din sânge cu 50%

Cu toate acestea, concluziile prezentate la cea de-a 97-a reuniune anuală a Societății Endocrine din San Diego, din 2015, au arătat că extractul dintr-un bulb de ceapă poate „scădea puternic” nivelul ridicat de zahăr din sânge și nivelul colesterolului total atunci când este administrat împreună cu metformin, medicamentul antidiabetic.

Ceapa este ieftină și disponibilă și a fost folosită ca supliment nutrițional. Are potențialul de utilizare în tratarea pacienților cu diabet”,  a declarat autorul principal al studiului, Anthony Ojieh, de la Universitatea de Stat Delta din Abraka, Nigeria.

Potrivit The Independent, cercetătorii au testat teoria pe șobolani. În total, trei grupuri de șobolani cu diabet zaharat indus medical au primit diferite doze de extract de ceapă pentru a vedea dacă ar spori efectul medicamentului.

Dozele au fost de 200 mg, 400 mg și 600 mg per kilogram de greutate corporală. Cercetătorii au dat, de asemenea, medicamentul și ceapa la trei grupuri de șobolani nediabetici cu zahăr din sânge normal.

Studiul a constatat că, dintre șobolanii diabetici, cei cărora li sa administrat 400 mg și 600 mg per kilogram de greutate corporală „și-au redus puternic” nivelurile de zahăr din sânge cu 50% și, respectiv, 35% în comparație cu nivelul inițial. Extractul de ceapă a scăzut și nivelul colesterolului total la șobolanii diabetici, cele 400 mg și 600 mg având cele mai mari efecte.

Studiul a mai constatat că extractul de ceapă a dus la creșterea în greutate în rândul șobolanilor nediabetici, dar nu și la șobolanii diabetici.

„Ceapa nu are un conținut ridicat de calorii”, a explicat Ojieh. „Cu toate acestea, se pare că crește rata metabolică și, odată cu asta, crește pofta de mâncare, ducând la o creștere a hrănirii. Trebuie să investigăm mecanismul prin care ceapa a determinat scăderea glicemiei. Încă nu avem o explicație.”

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

8 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

9 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

9 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

10 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

10 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra