Categories: Expertul zilei

Diabet: schimbarea inexplicabilă care ar putea fi un simptom – semne de avertizare ale apariției bolii

DIABETUL afectează milioane de oameni în întreaga lume, dar mulți ar putea să nu fie conștienți de simptome. Pentru a evita complicațiile grave de sănătate care pot apărea dacă afecțiunea este lăsată netratată, este importantă identificarea semnelor.

Diabetul poate fi împărțit în două tipuri, tip 1 și tip 2. Tipul 1 apare atunci când sistemul imunitar al corpului atacă și distruge celulele producătoare de insulină.

Tipul 2 apare atunci când organismul nu produce suficientă insulină sau celulele în cauză nu reacţionează la insulină.

În România, tipul 2 este mult mai frecvent decât tipul 1, reprezentând 90 la sută din cazuri.

Există o serie de simptome de tip 2, inclusiv cele care pot părea neobișnuite.

Un simptom enumerat de NHS este pierderea în greutate fără a încerca acest lucru.

Alte simptome includ urinarea mai mult decât de obicei noaptea, senzația de sete tot timpul, senzația de oboseală foarte mare, mâncărime în jurul penisului sau vaginului, tăieturi sau răni care durează mai mult să se vindece și vedere încețoșată.

O persoană este mai expusă riscului de diabet dacă are peste 40 de ani, are o rudă apropiată cu această afecțiune, este supraponderală sau obeză sau este de origine asiatică, afro-caraibiană sau africană neagră.

Între timp, oamenii de știință au descoperit că un obicei pe timp de noapte este legat de un risc crescut de diabet și boli de inimă.

Cercetări anterioare au sugerat că ar putea fi asociat cu diabetul la persoanele în vârstă și cu obezitatea la femei, în timp ce un alt studiu a sugerat că ar putea afecta modul în care persoanele cu pre-diabet își controlează nivelul de zahăr din sânge.

Acum, un nou studiu din Statele Unite spune că persoanele expuse la lumină artificială au o reglare cardiovasculară și o reglare a glucozei mai proastă decât cei care dorm fără lumină.

Dr. Phyllis Zee, coautor al studiului, a spus: „Am descoperit că lumina – chiar și [o] cantitate modestă – crește activarea sistemului nervos autonom, ceea ce presupunem o creștere a frecvenței cardiace și o scădere a sensibilității la insulină”.

Motivul dat pentru performanța mai slabă a corpului pe timp de noapte cu lumina aprinsă se datorează faptului că sistemul este menținut mai alert.

Deși studiul indică faptul că dormitul cu lumina aprinsă este un factor de risc pentru diabet și boli de inimă, cercetătorii spun că acest lucru nu prezintă imaginea completă.

Dr. Zee a explicat: „Pentru că am studiat doar o noapte și într-un grup sănătos, nu putem spune dacă aceste date sunt semnificative clinic.

Cu toate acestea, schimbarea insulinei ar fi considerată o schimbare semnificativă din punct de vedere fiziologic, care se poate traduce printr-un risc de boală”.

 

Recent Posts

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

16 minute ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

o oră ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

2 ore ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

2 ore ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică