Categories: Stil de viaţă

Dieta care BLOCHEAZĂ inima: Nu este sănătoasă, chiar dacă e la modă

Dieta care BLOCHEAZĂ inima! Alimentele bogate în nutrienți sunt bune pentru sănătatea inimii, însă există un obicei pe care mulți oameni îl au, dar care poate provoca mult rău. Potrivit cardiologilor, acesta este cel mai prost obicei pentru sănătatea inimii.

Acumularea de plăci, sau ateroscleroza,  duce la blocarea arterelor

„Acumularea de plăci, sau ateroscleroza, este procesul care duce la blocarea arterelor coronare care alimentează mușchiul cardiac. Acest lucru se mai numește și boală coronariană. Este cauzată de acumularea de colesterol și de celule inflamatorii în interiorul vaselor de sânge”, explică Dr. Ali Haider, MD, cardiolog intervenționist la NewYork-Presbyterian Queens, conform Yahoo News.

Ateroscleroza este o afecțiune în care în interiorul arterelor se acumulează plăci de aterom (depozite grase compuse din colesterol și alte substanțe), care afectează fluxul sangvin și care pot duce la boli de inimă, atacuri de cord și accident vascular cerebral.

Factori de risc

Dr. Haider spune că mai mulți factori de risc pot duce la acumularea plăcii, inclusiv unii care nu pot fi controlați, cum ar fi genetica și vârsta. El spune că alți factori de risc pentru acumularea plăcii includ niveluri ridicate de colesterol, diabet de tip 2, hipertensiune arterială, fumat și obiceiuri nesănătoase în ceea ce privește dieta și stilul de viață.

Dr. Haider spune că motivul pentru care este important să luăm în serios acumularea de placă este acela că este dăunătoare pentru sănătatea inimii, iar bolile de inimă rămân cauza numărul unu de deces în SUA.

Sursă foto: Getty Images/iStockphoto, Creator: Rasi Bhadramani

Dieta bogată în grăsimi saturate, una dintre cele mai nesănătoase diete

 

„Această acumulare de placă poate duce în cele din urmă la atacuri de cord, atunci când placa este „instabilă” și se poate rupe, cauzând un blocaj brusc și provocând leziuni la nivelul mușchiului cardiac”, explică el.

Dr. Haider subliniază că, de obicei, accentul se pune pe gestionarea factorilor de risc pentru a preveni acumularea plăcii, ceea ce include în parte modul în care mâncăm.

Dacă vrei să mănânci cu gândul la sănătatea inimii, dr. Haider spune că o greșeală majoră pe care mulți oameni o fac este să urmeze dieta ketogenică.

„În ultima vreme, există o mulțime de oameni care promovează o dietă bogată în grăsimi și săracă în carbohidrați. În ciuda a ceea ce oamenii ar putea crede, o dietă bogată în grăsimi saturate este una dintre cele mai proaste diete atunci când vine vorba de acumularea de plăci”, explică el.

Deși dieta ketogenică poate ajuta unele persoane să piardă în greutate, nu este un plan alimentar bun pentru sănătatea inimii. Acest lucru se datorează faptului că o dietă bogată în grăsimi saturate este legată de creșterea colesterolului LDL, care poate duce apoi la acumularea de plăci în artere, mai spune medicul.

Dr. Haider: recomand dieta mediteraneană

Dr. Haider recomandă dieta mediteraneană. Acest plan de alimentație s-a demonstrat în mod repetat, din punct de vedere științific, că este benefic pentru sănătatea inimii, iar Dr. Haider subliniază că, spre deosebire de dieta ketogenică, aceasta este săracă în grăsimi saturate.

Recent Posts

Horoscop rune 20-26 mai. Mihai Voropchievici anunță schimbări importante: Să se pregătească! Încep o viață nouă

Horoscop rune. Săptămâna 20-26 se anunță a fi una plină de evenimente neașteptate, cu schimbări…

3 minute ago

Ce este acupunctura: cum funcționează și când e recomandată. Care sunt riscurile asociate

Acupunctura este o formă de medicină tradițională chineză care implică inserarea de ace subțiri în…

33 de minute ago

Candidat pe listele pentru Consiliul Local Sibiu, cu toată familia. Bunica Maria are 93 de ani și vrea să fie vocea pensionarilor

Bunica Maria are 93 de ani și vrea să fie vocea pensionarilor. Ioan Ştefan Zară…

o oră ago

Alertă ANM: Vremea se schimbă RADICAL în România. Se întâmplă începând chiar de azi

Alertă ANM: Europa traversează o perioadă complicată, din punct de vedere meteorologic. Mai multe țări…

2 ore ago

Turiștii, atenționați cu privire la amenzile pe dușuri în destinații turistice celebre. Amenzile pot ajunge și la 600.000 de euro!!!

Amenzi de duș în destinații turistice celebre. Turiștii au fost avertizați să respecte restricțiile de…

2 ore ago

Ce este boala și de ce apare. Cele 21 de tipuri de boli

Boala este o stare care afectează organismul, provocând o disfuncție sau o alterare a stării…

3 ore ago

Citeste si: