Dieta de detoxifiere de metalele grele acumulate în organism

Dacă există un lucru care este constant la început de an, acesta este dorința de a fi sănătos, de a fi în formă sau de a pierde în greutate. Pierderea în greutate sau detoxifierea este o rezoluție comună de Anul Nou din cauza tuturor mâncărilor de sărbători. Majoritatea meselor de sărbători sunt grele, centrate pe carbohidrați și pline de grăsimi nesănătoase, zahăr și sodiu. Totuși, oamenii au puterea de a mânca nesănătos pe tot parcursul anului. 

Detoxifierea nu înseamnă că trebuie să vă abțineți de la mâncare. Dimpotrivă, vrei să mănânci alimente, dar trebuie să fie alimente care să ofere nutrienți esențiali organismului. În plus, doriți să eliminați zaharurile nedorite, alimentele procesate și excesul de carbohidrați. În cele din urmă, inundați corpul cu apă și ceaiuri din plante pentru a vă hidrata corespunzător și pentru a elimina toxinele din organism.

În fiecare zi, suntem expuși la multe substanțe chimice dăunătoare și metale grele de care nici măcar nu suntem conștienți. Mai jos, veți găsi câteva sfaturi utile pentru a vă detoxifia.

Care sunt cele mai comune locuri unde ne putem contamina organismul cu metale grele?

Apa contine in mod normal urme de metale grele sau toxine din cauza decontaminarii insuficiente a apei sau pentru ca circula sau a circulat la un moment dat prin conductele de plumb.

Aerul este poluat de industrii, de arderea masinilor, iar metalele sunt in aer, asa ca le respiram. De asemenea, le mancam direct in alimente.

Agricultura si cresterea animalelor folosesc adesea produse daunatoare care se gasesc apoi in plante, legume, carne, peste etc.

Poluarea marii ne face sa ingeram metale grele prin intermediul consumului de peste.

Plumbul

O concentratie ridicata de plumb in organism se acumuleaza in creier si in sistemul nervos, plumbul blocheaza absorbtia fierului, iar acest lucru poate provoca anemie, scleroza, oboseala, probleme renale, tulburari de somn.

Mercurul

Cand exista mercur in corpul nostru, se sporesc sanele de a avea insomnie, depresie si probleme respiratorii.

Mercurul se acumuleaza in rinichi, creier, sistemul nervos, blocand absorbtia zincului, seleniului, fierului.

Mercurul distruge vitamina B12 si adesea provoaca oboseala cronica. Sursele de mercur includ pestii mari, pesticide agricole, amalgam dentar.

Cadmiu

Cadmiul cauzeaza, de obicei, probleme de prostata, bronsita, infertilitate si boli vasculare.

Cum se detecteaza intoxicatia cu metale grele? Sangele, urina si parul sunt cele mai frecvent utilizate probe biologice, primele doua fiind masurate pentru a determina o expunere recenta si ultimul pentru a determina o expunere anterioara si evolutia acesteia in timp.

Otravire cu mercur

Intoxicatia cu mercur rezulta de obicei din indepartarea plombelor dentare din amalgam, care sunt formate din aproape 50% din acest metal.

Alte cauze comune sunt consumul de pesti „mari pradatori”, cum ar fi rechinii sau tonul, poluarea mediului cu baterii, precum si administrarea vaccinurilor care contin tiomersal ca si conservant.

Otravire cu plumb

Plumbul se gaseste in unele tipuri de vopsea, substante chimice, unele ambalaje, insecticide, tevi vechi. Expunerea la cantitati mici de plumb pe o perioada lunga de timp este cunoscuta sub numele de otravire cronica.

Anemia este primul simptom al otravirii cronice, iar alte simptome ale intoxicatiei cu plumb includ greata, varsaturi si dureri abdominale.

Plumbul afecteaza sistemul nervos si creierul, inhiba sistemul imunitar, provoaca dureri de cap, constipatie, dificultati de concentrare, modificari ale dezvoltarii psihomotorii si dureri musculare.

Intoxicatie cu aluminiu

Sursele de aluminiu includ produse cosmetice, paste de dinti, deodorante antiperspirante si ustensile de gatit.

Mai multe medicamente contin aluminiu, cum ar fi antiacide, suplimente de calciu, antidiareice, vaccinuri cu compusi de aluminiu (hidroxid, fosfat sau fosfohidroxid).

Intoxicatia cu aluminiu provoaca implicare neurologica, encefalita, pierderi de memorie, Alzheimer, degenerare neuronala, tulburari digestive, reduce absorbtia seleniului si a fosforului. Este foarte dificil de indepartat, deoarece este depozitat in tesutul gras.

Metode de prevenire a intoxicatiilor cu metale grele

Este important sa se incerce reducerea expunerii la aceste metale prin evitarea poluarii, consumul de alimente organice.Va exista intotdeauna o expunere mai mica la persoanele care traiesc in sate izolate decat la persoanele care traiesc in orase.

Pentru a elimina metalele grele care se acumuleaza in corpul nostru, medicii apeleaza la terapia prin prin chelare. Aceasta consta in administrarea unor substante care sunt capabile sa capteze metale grele. In acest fel, aceasta substanta „prinde” metalul, il face „detasabil” si ulterior, se elimina din organism.

Alimente care ajuta la eliminarea metalelor grele

1. Afine

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Afinele sunt fructe de pădure cu adevărat sănătoase. Conțin aspirină naturală numită salicilați care reduc efectele dăunătoare ale inflamației. De asemenea, sunt foarte bogate în antioxidanți și au efecte antivirale care previn infecțiile și protejează celulele de radicalii liberi.

Antioxidantii sunt substante care ajuta organismul sa elimine radicalii liberi, care se formeaza atunci cand metalele grele reactioneaza cu proteinele si alte substante, care fac parte din metabolismul organismului.

2. Lămâi

Sursă foto: Arhiva Doctorul Zilei

Fructele și legumele bogate în vitamina C pot reduce daunele cauzate de toxinele din metale grele, acționând ca un antioxidant. Vitamina C ajută la transformarea toxinelor într-o formă solubilă în apă care poate fi eliminată cu ușurință din organism.

Lămâile reîncep digestia prin stimularea enzimelor, iar digestia eficientă este nucleul detoxificării. Alimentele bogate în vitamina C sunt ardeiul gras, coacăzele negre organice , citricele, afinele sălbatice organice , guava, pătrunjelul, kiwi-urile, broccoli, papaya, căpșunile etc.

3. Usturoiul

Te-ai putea întreba cum să te detoxifiezi de arsen și să plumb în mod natural? Ierburile precum usturoiul și ceapa conțin ambele sulf, care ajută ficatul să se detoxifice. Este excelent pentru detoxifierea cu arsenic, precum și pentru detoxifierea cu plumb.

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Usturoiul stimulează ficatul să producă enzime de detoxifiere care ajută la filtrarea toxinelor din sistemul digestiv.

4. Semințe de in, cânepă și chia

Aceste semințe conțin acizi grași omega-3 esențiali și sunt bogate în fibre. Fibrele ajută la curățarea colonului și acizii grași omega-3 reduc inflamația și sunt necesari în toate funcțiile ficatului, inclusiv în detoxifiere.

Deci, cum să vă detoxifieți de mercur, de exemplu? Întrucât peștele și uleiurile de pește pot conține metale grele, în special mercur, nu este recomandat să consumi nici pește, nici ulei de pește în timpul detoxifierii, astfel că semințele bogate în omega-3 vor furniza organismului acizii grași esențiali necesari la curățare.

5. Semințe de in, cânepă și chia

Aceste semințe conțin acizi grași omega-3 esențiali și sunt bogate în fibre. Fibrele ajută la curățarea colonului și acizii grași omega-3 reduc inflamația și sunt necesari în toate funcțiile ficatului, inclusiv în detoxifiere.

Deci, cum să vă detoxifieți de mercur, de exemplu? Întrucât peștele și uleiurile de pește pot conține metale grele, în special mercur, nu este recomandat să consumi nici pește, nici ulei de pește în timpul detoxifierii, astfel că semințele bogate în omega-3 vor furniza organismului acizii grași esențiali necesari la curățare.

Recent Posts

După Duminica Tomii este sărbătorit Paștele Blajinilor. Tradiții în această zi

Luni, 13 mai, după Duminica Tomii, este sărbătorit Paștele Blajinilor, cunoscut și sub numele de…

19 minute ago

Unii pensionari vor avea parte de o dublă recalculare a pensiei. Pensii, majorate cu 80-90%

Angajatii de la Casa Nationala de Pensii şi de la cele teritoriale din toate judeţele…

49 de minute ago

BĂUTURA MINUNE care curăță sângele de excesul de zahăr şi stabilizează GLICEMIA. Este vitală pentru diabetici!

O băutură naturală ieftină scade rapid nivelul zahărului din sânge. Oamenii de știință britanici recomandă…

o oră ago

Triunghi energetic special în inima României. Locul magic din Munţii Bucegi ce abundă în energii pozitive (VIDEO)

Există numeroase povești despre diverse fenomene ciudate în jurul Sfinxului. Despre un loc mistic în…

2 ore ago

Apel la populaţie privind colectarea medicamentelor expirate, la spital. Medic: Aduc rujuri, cosmetice, uneori chiar prezervative

În mod oficial, de la începutul acestui an, medicamentele expirate sau încă în uz, dar…

2 ore ago

Cele mai bune 4 legume pentru curăţarea vaselor de sânge

Pentru prevenirea aterosclerozei – îngustarea vaselor de sânge şi acumularea plăcilor de aterom – medicii…

3 ore ago

Citeste si: