Categories: Stil de viaţă

Dietician: Acestea sunt cele trei momente ale zilei în care NU trebuie să mănânci dacă vrei să slăbești

Momentele zilei în care mănânci joacă un rol crucial dacă vrei să slăbești. Aceasta este opinia dieteticianului australian Susie Burrell, care a împărtășit recent cele mai „periculoase” momente ale zilei în care ar trebui să evitați să mâncați sau să vă satisfaceți poftele, pentru a evita acumularea de calorii.

Burrell a vorbit despre un studiu efectuat în Regatul Unit, care asigură că aceste trei ore ar fi 11:01 dimineața, 15:14 după-amiaza și 21:31 noaptea.

Ancheta, reluată de Daily Mail, a constatat că persoanele care țin dietă consumau încă 750 de calorii pe zi la aceste trei momente specifice.

Potrivit lui Burrell, aceste trei momente coincid cu cele mai obișnuite ore la care pe care oamenii își savurează gustările.

Recomandările nutriționistului

Într-un articol publicat în 7News, dieteticianul a oferit o serie de recomandări și a împărtășit o listă de gustări sănătoase alternative la care să apelezi în aceste ore pentru a combate mai bine poftele.

În ceea ce privește prima oră indicată de studiu, ora 11:00, Burrell explică că este un moment al zilei în care au trecut deja câteva ore de la micul dejun și mai este o oră sau două până la prânz.

„Când mănânci prea puține calorii în prima jumătate a zilei nu numai că se declanșează foamea și pofta de mâncare în dimineața târzie, dar te poate face și mai vulnerabil la supraalimentarea în restul zilei”, spune expertul.

Pentru a prelua controlul în aceste ore, dieteticianul sugerează să programați o mică gustare între trei și patru ore după micul dejun, și întotdeauna înainte de ora 10:30 dimineața, „pentru a evita senzația de foame prea aproape de ora prânzului”.

Pentru a face acest lucru, mizați pe o gustare de aproximativ 100-200 de calorii și 5 până la 10 g de proteine, care reușește să vă țină pofta de mâncare la distanță până la ora prânzului. Ca opțiuni pot fi „o cafea mică, 100 g de iaurt grecesc și fructe de pădure sau câțiva biscuiți din cereale integrale și brânză”.

Foamea la 2-3 ore după masă

La două-trei ore după masă, dieteticianul subliniază că „este normal” să ne fie foame, întrucât „nivelul glucozei din sânge scade”.

În acel fus orar, continuă Burrell, „atractia automatului sau a cutiei de ciocolată din birou crește și căutăm alimente dulci pentru a ne crește nivelul de glucoză”.

Pentru a evita cedarea acestei tentații dulce, dieteticianul sugerează din nou să planificați o nouă gustare bogată în proteine ​​la trei până la patru ore după prânz.

„Batoanele bogate în nutrienți, controlate în porții, pe bază de nuci, legumele cu brânză de vaci sau hummus sunt opțiuni bune”, sugerează Burrell.

De asemenea, „programarea unei gustari copioase înainte ca foamea extremă să te lovească la sfârșitul după-amiezii va ajuta, de asemenea, la prevenirea consumului excesiv de mâncare când vii acasă de la serviciu, obosit și dorind să devorezi un pachet întreg de biscuiți înainte de cină”, explică el.

Al treilea moment „periculos” al zilei

La câteva ore după cină vine al treilea moment „periculos” al zilei. „Te relaxezi în fața televizorului și ideea unei cani de ceai și ceva dulce este exact ceea ce vrei să duci la bun sfârșit după o zi lungă.

Producătorii de biscuiți și ciocolată nu sunt proști: știu că noaptea este momentul să faci reclamă la aceste alimente, pe care de obicei le consumăm în exces noaptea”, avertizează ea.

Dieteticianul subliniază că „a consuma alimente dulci în fața televizorului este un obicei prost, care poate fi excepțional de greu de remediat, mai ales când se face de foarte mulți ani”.

Cel mai bun mod de a controla excesul de hrană în acest moment este, potrivit expertului, să faci un plan „pentru a te bucura de răsfăț cu control al caloriilor”, de exemplu, „o mică înghețată, câteva cuburi de ciocolată neagră sau câțiva biscuiți cu o ceașcă de ceai”.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

8 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

9 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

9 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

10 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

10 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică