Doctor: Această legumă ieftină înlocuiește carnea și previne atacurile de cord

O legumă ieftină este un substitut excelent pentru carnea de porc, vită și pui. Potrivit nutriționistului rus Dr. Marina Sorokina, fasolea poate fi folosită pentru a face tocănițe delicioase și alte mâncăruri gustoase.

Dacă sunt consumate de cel puțin 3 ori pe săptămână, acestea vor contribui la creșterea hemoglobinei, la dezvoltarea musculaturii, la dublarea rezervelor de energie și la îmbunătățirea digestiei datorită cantității mari de fibre.

sursa foto: retete si vedete

Beneficiile fasolei

În continuare, medicul subliniază că mâncărurile din fasole (în special fasolea verde) sunt deosebit de benefice pentru persoanele cu patologii cardiovasculare sau cu un risc crescut de a le dezvolta.

Cert este că, pe lângă proteine, fasolea este bogată în vitamina K, care este utilă pentru întărirea pereților vaselor de sânge și a mușchiului cardiac. Persoanele care au o cantitate suficientă din acest oligoelement în sânge au șanse minime de a dezvolta accident vascular cerebral, atac de cord, angină pectorală și alte boli periculoase.

„Absorbția vitaminei K va fi favorizată de acidul folic și de potasiu, care sunt, de asemenea, abundente în produs. Datorită lor, nivelul colesterolului din sânge și presiunea din artere se vor afla mereu în limite normale”, spune expertul.

Beneficii pentru inimă și vasele de sânge – arginina conținută în fasole este implicată în metabolismul azotului, creând un efect asemănător cu cel al insulinei, care ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge și reduce riscul de apariție a diabetului.

Acidul folic poate reduce nivelul de homocisteină, ale cărei niveluri ridicate reprezintă unul dintre factorii care cauzează boli cardiace și vasculare. Concentrația mare de magneziu din fasole afectează circulația sângelui.

Beneficii pentru intestin – fasolea conține o cantitate mare de fibre

Fibrele vegetale au un efect benefic asupra sistemului digestiv, ajutând la curățarea intestinelor și la eliminarea deșeurilor și a toxinelor. O cană de fasole satisface necesarul zilnic de fibre al organismului.

Beneficii pentru imunitate – sulful din fasole are un efect pozitiv asupra sistemului imunitar și crește rezistența organismului la infecții. Proprietățile antioxidante accelerează eliminarea toxinelor și îmbunătățesc sănătatea sistemului imunitar. Cu un conținut ridicat de vitamine și oligoelemente, fasolea conține mulți nutrienți esențiali pentru organism.

Fasolea roșie este deținătoarea unui record pentru conținutul de aluminiu, bor, potasiu, calciu, magneziu și cupru. De asemenea, conține mult sulf, fosfor și fier. Vitaminele B, precum și C, E, K și aminoacizii esențiali sunt necesare pentru funcționarea normală a organismului.

Recent Posts

Caz halucinant în Capitală! O femeie a murit din cauza unei comprese pe care medicul a uitat-o în abdomen

O femeie a murit din cauza unei comprese pe care medicul a uitat-o în abdomen.…

22 de minute ago

„Alimentul zeilor” cu mult calciu și magneziu care protejează intestinele și dublează performanța fizică

În încercarea de a obține rezultate pe cântar, mulți oameni se îndepărtează de dulciuri și…

52 de minute ago

Câte puncte vei primi pentru fiecare an de cotizare din anul 2027

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a lansat în Monitorul Oficial patru documente: sunt modelele…

o oră ago

Întâlnirea misterioasă de la Vatican pentru semnarea „unui nou pact mondial” și „un nou cod uman”

Papa Francisc a convocat la Roma circa treizeci de laureați ai premiului Nobel, precum și…

2 ore ago

Patru zodii norocoase pe final de Mai. Fac bani din orice

În ultima lună a primăverii este bine să ai grijă de treburile familiale, însă la…

2 ore ago

Locul unic din România unde se spune că apa sărată ar vindeca toate afecțiunile. Apele au calități care echivalează cu sarea din Himalaya!

Indiferent că vorbim de munți sau de litoral, România se poate lăuda cu destinații feerice…

3 ore ago

Citeste si: