Categories: Stil de viaţă

Ce se întâmplă cu colesterolul când mănânci halva

Din cuprinsul articolului

Halvaua nu este doar delicioasă, ci și un desert sănătos. Ea protejează organismul de efectele nocive ale stresului. Medicul rus Serghei Allendeyev spune că deliciul dulce conține cantități mari de acid nicotinic (vitamina PP), care reduce sinteza colesterolului „rău” în ficat.

În același timp, conține suficient magneziu, care ajută să facă față stresului. Fibrele ajută, de asemenea, la normalizarea digestiei.

Alte beneficii

Halvaua de arahide sau de floarea-soarelui conține vitaminele A, B și E, care ajută la îmbunătățirea memoriei, a vederii și a funcției cardiace. Acest produs prelungește, de asemenea, tinerețea și îmbunătățește starea pielii.

Acest produs îmbunătățește starea mentală a unei persoane, combate depresia și întărește oasele. Dar medicul generalist Serghei Allendeev spune că niciun produs nu trebuie considerat un panaceu.

Halvaua va fi utilă și pentru cei care suferă de tulburări de somn. Semințele din care se prepară acest desert conțin multe vitamine B, care au un efect benefic asupra sistemului nervos și ajută la obținerea unui somn bun. În același timp, acest desert nu conține arome, conservanți și coloranți obișnuiți la multe dulciuri.

sursa foto: evz

Cum se prepară halvaua?

Preparatul este o masă de caramel și proteine realizată din semințe sau nuci. Textura sa caracteristică, stratificată-fibroasă, este conferită de un agent spumant – lemn dulce. Pentru a obține 1 kg de halva, veți avea nevoie de o jumătate de kilogram de semințe decojite. Acestea conțin multe vitamine B care îmbunătățesc funcția sistemului nervos.

De asemenea, conțin cantități mari de vitamina E. Experții sfătuiesc să nu mâncați halva care are grăsime vegetală la suprafață sau care prezintă picături de umiditate.

„Acest produs a fost fabricat cu încălcări ale rețetei sau tehnologiei. Consistența sa ar trebui să fie fibroasă și stratificată – acesta este unul dintre principalele semne ale calității sale”, explică medicul.

Atunci când cumpărați halva din semințe de floarea-soarelui, ar trebui să vă uitați să vedeți dacă există fragmente din învelișul negru necomestibil al semințelor .

Persoanele care nu suferă de diabet pot consuma în siguranță acest desert. Acesta conține glucoză, calciu și fosfor, iar aceste substanțe ajută sistemul circulator.

Este suficient să consumați 20-30 g de halva de 2-3 ori pe săptămână În ceea ce privește contraindicațiile, în primul rând merită să menționăm intoleranța individuală la fiecare ingredient inclus în ingredientele acestui produs, conchide sursa.

Recent Posts

STUDIU. Condimentul care poate crește riscul de cancer de stomac

STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…

9 ore ago

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

9 ore ago

Cinci alimente benefice pe care toată lumea trebuie să le consume: Îmbunătățesc funcția rinichilor

O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…

10 ore ago

Totul despre boala rară și gravă care afectează hemoglobina: Tratamentul NU trebuie întrerupt

Talasemia majora este o boală genetica rară și gravă care afectează producerea de hemoglobina, proteina…

10 ore ago

Ce s-a întâmplat în corpul unei femeie care a urmat o dietă strictă

O femeie a urmat o dietă strictă cu apă două săptămâni. Ea a dezvăluit ce…

11 ore ago

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri. Vezi ce se întâmplă în corp

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri? Sucurile naturale sunt o…

11 ore ago

Citeste si: