Doctor: Acest condiment blochează demența

În cazul demenței, creierul produce din ce în ce mai puține celule stem, ceea ce contribuie la apariția unor probleme precum pierderea memoriei. Dar un condiment poate contracara aceste efecte prin stimularea producției de celule stem cu până la 80%.

Dr. Alexandra Alekhina, neurolog rus, spune că acesta este turmericul.

Turmeric pentru a bloca demența

Boala comentată este un set de afecțiuni caracterizate de un declin gradual al funcțiilor cerebrale. La pacienții care o suferă, neuronii din tot creierul se deteriorează și mor – comunicarea dintre ei este întreruptă. Acest lucru duce la micșorarea zonelor afectate ale organului. Dar anumiți compuși din turmeric pot promova creșterea de noi neuroni în creier.

„Turmericul este bine cunoscut pentru compusul său bioactiv curcumina, care acționează ca un agent antiinflamator în creier, îmbunătățind funcția cognitivă la pacienții cu Alzheimer. Condimentul conține un al doilea compus bioactiv, art-turmerona, care poate oferi, de asemenea, protecție împotriva neurodegenerării prin creșterea numărului de celule stem„, – spune neurologul Alexandra Alekhina.

Celulele stem neuronale (NSC), care se găsesc în creier și în măduva spinării, sunt celule speciale care se pot diferenția în sistemul nervos central sub formă de neuroni. Acestea sunt esențiale pentru procesele de gândire, deoarece transportă mesaje către diferite zone ale creierului și ale sistemului nervos.

Neurogeneza afectează în mod direct formarea și păstrarea memoriei

„În creierul persoanelor care suferă de Alzheimer, există puține astfel de celule. Procesul de creare de noi neuroni prin neurogeneză este recunoscut ca un potențial tratament pentru boala Alzheimer. Acest lucru se datorează faptului că neurogeneza afectează în mod direct formarea și păstrarea memoriei”, adaugă medicul.

Creierul are tendința de a produce noi neuroni de-a lungul anilor de dezvoltare pentru a ajuta la construirea circuitelor neuronale. Acestea, la rândul lor, acționează ca „autostrăzi” de informații între diferite regiuni ale creierului care sunt esențiale pentru memorie.

Turmericul este, de asemenea, utilizat pentru a ameliora durerea și inflamația în osteoartrită. Trebuie ținut cont de faptul că curcumina este slab absorbită în fluxul sanguin, este mai bine să o consumați cu alimente grase.

Beneficiile turmericului sunt sporite cu o combinație potrivită de condimente. De exemplu, substanța piperină conținută în piperul negru îmbunătățește semnificativ absorbția curcuminei – în medie cu 2000%.

Condimentul este recomandat pentru febra fânului, bolile hepatice și mâncărimi. De asemenea, poate fi folosit pentru arsuri la stomac. Acesta conține uleiuri esențiale și multe substanțe utile: vitaminele C, K și B, fier, fosfor, iod și calciu. În 100 g de conține 2-7% minerale nutritive, 3-7% uleiuri esențiale, 6-8% proteine, 60-70% carbohidrați și 3-7% grăsimi, conchide sursa.

Recent Posts

Cât costă lingura pentru alimentație sănătoasă, inventată de japonezi?

Gigantul japonez din sectorul băuturilor Kirin Holdings va începe să comercializeze o lingură electrificată despre…

8 ore ago

Știai că ai dreptul la pensie chiar dacă nu ai cotizat suficient? Condițiile în care poți beneficia de pensie

Românii care nu au avut un loc de muncă, contracte legale si nu au plătit…

8 ore ago

Horoscopul banilor pentru săptămâna 20-26 mai. Zodiile care scapă de datorii

Soarele intră în zodia Gemenilor, fiind un semn că timpul este potrivit să revenim la…

9 ore ago

Dezvăluiri din ancheta scandalului sângelui contaminat: 30.000 de persoane au primit transfuzii cu sânge infectat!

Autorităţile sanitare şi cele politice au încercat să ascundă adevărul în legătură cu uriaşul scandal…

9 ore ago

Alertă cu bombă la Patriarhia Română

Catedrala Patriarhală a fost evacuată după o amenințare cu bombă. La Catedrală și la sediul…

9 ore ago

Legătura dintre pensiile din Pilonul II și prețul curentului electric. Puțini români știu acest lucru

Potrivit unei analize realizate de Ziarul Financiar, 6 din fiecare 10 lei investiţi de fondurile…

10 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar