Sari la conținut

Medicul vedetelor: ‘Vom trăi și vom munci până la 120 de ani – și asta se va întâmpla într-un deceniu’

celule stem
sursa foto: NYPOST
terapii celule stem

Este o felicitare tradițională evreiască de ziua de naștere: „Să trăiești până la 120 de ani.” Și până acum, o singură persoană din toată istoria este înregistrată oficial ca fiind cea care a ajuns atât de departe.

Dar acum, un medic spune pentru The Post că a trăi o viață deplină și sănătoasă până la 120 de ani va fi posibil de realizat – începând cu acest deceniu.

Dr. Ernst von Schwarz crede că progresele rapide în domeniul celulelor stem înseamnă că a trăi și chiar a munci mult peste așteptările actuale este în întregime la îndemâna umanității și că 150 de ani va fi normal până la sfârșitul secolului.

Singurul dezavantaj: celulele stem nu vor funcționa singure. Dacă doriți să beneficiați, acum este momentul să începeți să mâncați sănătos și să faceți exerciții fizice în mod regulat.

Și, avertizează el, s-ar putea să fie prea târziu pentru unii – 30 de ani este momentul în care trebuie cu adevărat să vă schimbați viața.

„Cred că putem crea o prelungire a vieții”, a declarat von Schwarz pentru The Post. „Probabil că în câțiva ani oamenii pot trăi până la 120, 150 de ani, dacă nu chiar mai mult de atât.

„Și nu doar ca persoane imobilizate la pat și necomunicative, ci cu adevărat ca persoane active care pot participa la viața socială, la viața profesională și pot avea o calitate a vieții. Pentru că acesta este scopul”.

Singura persoană recunoscută oficial că a trecut de 120 de ani

Afirmația provocatoare ar putea părea o exagerare a credulității.

Singura persoană recunoscută oficial că a trecut de 120 de ani a fost Jeanne Calment din Franța, care a murit în 1997, la vârsta de 122 de ani și 164 de zile – și chiar și acest record a fost pus sub semnul întrebării, existând teorii conform cărora fiica lui Calment s-ar fi dat drept ea.

Dar von Schwarz își pune toată greutatea – în calitate de internist, cardiolog și cardiolog cu triplu certificat la Cedars Sinai Medical Center, la David Geffen School of Medicine de la UCLA și la Heart Institute of the Southern California Hospital – în spatele ideii că o viață sănătoasă de 120 de ani poate fi durata de viață care ne este alocată.

Potrivit acestuia, în interiorul medicinei are loc o revoluție discretă.

„În ultimii câțiva ani, am trecut de la ceea ce numim medicină reactivă la ceea ce numim acum medicină regenerativă, folosind în principal terapii cu celule stem”, explică von Schwarz.

„Chiar dacă celulele stem nu sunt aprobate de FDA, acesta este viitorul medicinei în care suntem capabili să reparăm daunele. Iar prin repararea daunelor putem prelungi viața sau chiar reduce anumite procese de îmbătrânire.”

Von Schwarz face această afirmație într-o nouă carte, „Secretele nemuririi”, care reia de unde se termină precedenta sa carte, „The Secret World of Stem Cell Therapy”.

celule stem
sursa foto: NYPOST

O revoluție discretă

Potrivit acestuia, în interiorul medicinei are loc o revoluție discretă.

„În ultimii câțiva ani, am trecut de la ceea ce numim medicină reactivă la ceea ce numim acum medicină regenerativă, folosind în principal terapii cu celule stem”, explică von Schwarz.

„Chiar dacă celulele stem nu sunt aprobate de FDA, acesta este viitorul medicinei în care suntem capabili să reparăm daunele. Iar prin repararea daunelor putem prelungi viața sau chiar reduce anumite procese de îmbătrânire.”

Von Schwarz face această afirmație într-o nouă carte, „Secretele nemuririi”, care reia de unde se termină precedenta sa carte, „The Secret World of Stem Cell Therapy”.

Prescrie celule stem

De asemenea, el însuși prescrie celule stem. Celebritățile cer cu insistență tratamentele faciale anti-îmbătrânire ale Dr. von Schwarz înainte de Oscaruri și Emmy.

Deși nu a vrut să divulge numele pacienților săi, publicistul cărții sale spune că printre susținătorii săi se numără Frank Stallone, Jeff Fahey, Lisa Gastineau, Josie Davis, Drea De Matteo și Fabio.

„Le injectăm celule stem în față, iar ei strălucesc”, spune el. „Procesul repară leziunile superficiale ale pielii și regenerează colagenul din față. După câteva zile, ele arată cu 5 până la 10 ani mai tinere”.

Von Schwarz nu este străin de scena celebrităților: soția sa este actrița Angela Oakenfold, fosta soție a DJ-ului Paul Oakenfold.

De asemenea, cuplul a cumpărat faimosul conac Alfred Rosenheim Mansion de la Hollywood pentru 3,2 milioane de dolari.

Casa în stil Tudor a fost prezentată în mod proeminent în primul sezon al serialului „American Horror Story: Murder House”, și a fost supranumită ulterior „Casa crimelor”.

Lăsând la o parte frecventarea faimei, pionierul celulelor stem spune că acestea au utilizări mai semnificative decât doar pentru aplicații superficiale.

„Celulele stem pot repara un genunchi artrozic, pot crea o regenerare a părului și pot repara unele leziuni la nivelul creierului. O injecție durează mai puțin de o jumătate de oră, fără timp de recuperare, față de o intervenție chirurgicală.”

Acesta, spune el, va fi doar începutul. „Celulele stem pot repara un genunchi artritic, pot crea o regenerare a părului și pot repara unele leziuni la nivelul creierului. O injecție durează mai puțin de o jumătate de oră, fără timp de recuperare, față de o intervenție chirurgicală.”

Celulele stem, „celulele maestre” ale organismului

Celulele stem sunt „celulele maestre” ale organismului, pregătite să devină sânge, piele, păr – oricare dintre părțile care ne alcătuiesc. Apărute în mod natural, ele sunt responsabile de regenerarea organismului.

Dar ceea ce von Schwarz, și mulți alți medici, văd ca fiind viitorul medicinei este recoltarea lor pentru a merge mai departe decât o face natura.

Un număr mare de teste clinice sunt în curs de desfășurare, dar până în prezent FDA a aprobat doar o singură terapie, pentru pacienții cu cancer de sânge, și avertizează că practicienii necinstiți au pus în pericol viețile oamenilor oferind tratamente false cu celule stem.

Von Schwarz spune că celulele stem vor fi dovedite conform standardelor FDA.

„Terapia cu celule stem este considerată a fi cea mai importantă descoperire din medicina modernă, probabil mai mare decât descoperirea penicilinei sau detectarea bacteriei tuberculoase”, spune von Schwarz în cartea sa.

Și a urmărit cu aviditate cercetările științifice. „Am tratat pacienți cu boli neurodegenerative, cum ar fi Parkinson sau scleroză multiplă sau chiar accidente vasculare cerebrale, și am observat o îmbunătățire semnificativă a mobilității și a capacităților lor mentale.

„Nu suntem interesați să creăm o populație de persoane în vârstă cu afecțiuni imobilizate la pat, cum ar fi demența, care nu se pot hrăni singuri. Vrem să creștem intervalul de sănătate pentru a le permite oamenilor să se antreneze și să fie activi în comunitățile lor până la vârste înalte. Toate acestea sunt realizabile în zilele noastre.”

De asemenea, el însuși le-a folosit, inclusiv pentru a-și trata durerile de braț și umăr, care se acutizau din cauza degenerării nervilor.

„Doi ani mai târziu, sunt complet asimptomatic în urma unei singure injecții și pot face exerciții fizice”, conchide medicul, potrivit sursei.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel