Doctor: Aceste fructe sunt dăunătoare după 50 de ani

Nutriționistul Elena Solomatina a enumerat fructele care pot dăuna sănătății persoanelor peste 50 de ani. Este vorba despre pepene verde, pepene galben, struguri, mango, banane, mere dulci.

Cele mai dăunătoare fructe pentru persoanele de peste 50 de ani

Potrivit medicului, în acest caz nici vârsta nu joacă un rol important, ci dacă o persoană are boli. De exemplu, după vârsta de 50 de ani, multe persoane au insensibilitate la glucoză sau diabet.

Este contraindicat consumul de cantitati nelimitate de struguri, mango, banane, mere dulci si alte fructe. Pentru persoanele care au diabet necompensat și nivelul lor de zahăr este în afara limitelor, atunci este necesar să excludeți complet aceste fructe, avertizează nutriționistul.

După cum adaugă dr. Solomatina, pepenii conțin multă apă, așa că nu este recomandat să îi combinați cu alimente sărate. În caz contrar, lichidul va fi reținut, ceea ce va duce la creșterea tensiunii arteriale.

De exemplu, cel mai adesea bananele sunt absolut sigure. Excepție fac persoanele care sunt alergice la acest fruct. În mod curios, o reacție nesănătoasă la banane este adesea observată la cei care suferă de alergii la latex.

În cazuri extrem de rare, bananele pot provoca: balonare; tulburare intestinală; greață și vărsături. Pentru a evita aceste efecte secundare, este suficient să nu mâncați prea mult banane. Unul sau două fructe pe zi sunt suficiente pentru a obține numai beneficii.

În ceea ce privește strugurii, aceștia nu trebuie consumați cu gastrită cu aciditate ridicată și ulcer peptic al stomacului și duodenului, deoarece stimulează producția de suc gastric și poate provoca o exacerbare a bolii.

Această funcție este asociată cu creșterea apetitului, astfel încât persoanele cu greutate corporală crescută și cei care doresc să slăbească ar trebui să îi consume cu prudență.

Strugurii stimulează intestinele și pot avea efect laxativ, de aceea nu sunt recomandati pentru diaree și predispoziție la aceasta. De asemenea, nu se recomanda dacă sunteți predispus la gaze. Dar dacă ești predispus la constipație, strugurii vor fi buni pentru tine.

Acest fruct este interzis în prezența insuficienței renale cronice, deoarece conține o cantitate mare de potasiu. În bolile pulmonare cronice cu prezența insuficienței respiratorii cronice, strugurii trebuie limitati, ca toate dulciurile, datorită conținutului ridicat de glucoză, care este eliberată din organismul nostru sub formă de dioxid de carbon prin plămâni și apă. Ar trebui să consumați struguri cu prudență dacă aveți boli alergice și boli inflamatorii cronice, deoarece excesul de glucoză susține procesul inflamator.

Recent Posts

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

15 minute ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

44 de minute ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

o oră ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

2 ore ago

Forumul Anual Brunel cu privire la economia și politicile din domeniul sănătății. Impactul consumului de zahăr și de tutun asupra sistemului medical grecesc

Dincolo de discursul intelectual, Forumul anual inaugural Brunel cu privire la economia și politicile din…

2 ore ago

OMS avertizează asupra unui virus mortal: Provoacă inflamație la nivelul ficatului

OMS avertizează asupra unui virus mortal! Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a transmis printr-un comunicat,…

2 ore ago

Citeste si: