Doctor rus. Exercitii simple pentru tratarea hipertensiunii arteriale. E nevoie doar de un scaun

Doctor rus. Exercitii simple pentru tratarea hipertensiunii arteriale. E nevoie doar de un scaun.

Sergey Bubnovsky este un renumit medic din Rusia. Bubnovsky este doctor in stiinte si autor al mai multor carti. Baza sistemului Dr. Bubnovsky este sanatatea prin miscari, care este imbunatatita prin exercitii de decompresie selectate individual.

Bubnovsky a dezvoltat un sistem fundamental nou pentru a ajuta oamenii sa restabileasca capacitatea de munca si sa scape de durere fara medicamente si interventii chirurgicale. Baza sistemului Dr. Bubnovsky este sanatatea prin miscari, care este imbunatatita prin exercitii de decompresie selectate individual.

Cum poti trata hipertensiunea arteriala?

Dupa cum se stie, tensiunea arteriala este forta cu care sangele apasa pe peretii arterelor atunci cand circula prin ele. Valoarea tensiunii este data de cantitatea de sange pe care o pompeaza inima, dar si de rezistenta opusa de artere.

Astfel, daca prin vasele de sange trece o cantitate mare de sange, iar arterele sunt inguste, atunci apare hipertensiunea. Tensiunea normala in cazul unui adult este considerata in prezent ca fiind cuprinsa intre TAs 120-129 si/sau TAd 80-84 mmHg.

Multi specialisti considera că hipertensiunea arteriala  este boala secolului. Cu ea incep dezvoltarea aritmiilor, afectiunilor ischemice ale cordului, tromboembolismele si chiar diabetul zaharat de tipul II. Se intampla toate aceste pentru ca inima, mai exact musculatura cordului – miocardul, nu face fata volumului si vitezei de circulatiei a sangelui.

Potrivit datelor OMS, afectiunile cardiovasculare sunt cauza principala de moarte prematura in intreaga lume, nici dintr-o alta cauza nu mor atatia oameni zilnic.

Profesorul Sergey Bubnovsky considera ca prescrierea unor preparate hipotensive bolnavului nu este cea mai eficienta solutie. Acesta crede ca merita analizat stilul de viata al pacientului, pentru a afla ce a dus la aparitia hipertensiunii.

„Nici un cardiolog din lume nu poate sa-mi prezinte vreun pacient care s-a tratat de hipertensiune arteriala, doar prin simplul fapt ca si-a administrat preparate medicamentoase. Adica, initial, tensiunea arteriala este tinuta in frau cu o pastila, iar mai apoi – cu o mana de medicamente”, este de părere doctorul Bubnovsky.

Desigur ca exista si cazuri acute in care este necesar si chiar vital sa se ia preparate medicamentoase, insa nu sistematic.

Exercitii simple pentru tratarea hipertensiunii arteriale

Pentru a trata hipertensiunea arteriala este important de identificat initial in ce consta aceasta afectiune. Iar asta, din cate se pare, este suprasolicitarea miocardului. Da, acesta este si el un muschi si, la fel ca toti muschii omului, functioneaza dupa principiul contractiei si relaxarii.

Asadar, activitatea fizica zilnica timp de o jumatate de ora ajuta la prevenirea atacului de cord si a accidentului vascular.Sergey Bubnovsky ii sfatuieste pe toti cei care-si doresc sa scape de crizele hipertensive sa indeplineasca cel putin doua exercitii fizice care vor influenta nemijlocit viteza si volumul circulatiei sangvine. Astfel, veti contribui eficient la restabilirea activitatii cardiace.

Primul set de exercitii indicat pacientilor cu hipertensiune arteriala de gradul I si II

Aceste exercitii de gimnastica sunt indicate pacientilor cu hipertensiune arteriala de gradul I si II.

  • Pentru incalzire se recomanda mersul pe jos. Timp de 2 minute, alterneaza diferite feluri de mers, precum: mersul in varful degetelor, mersul incrucisat, mersul pe calcaie, mersul piticului.
  • Pentru acest exercitiu vei avea nevoie de un scaun sau orice alt obiect de inaltimea scaunului, cu ajutorul caruia vei efectua flotari.
  • Este necesar sa te sprijini cu maini de scaun, picioarele se vor afla in urma, la o distanta egala cu latimea umerilor. Capul si privirea trebuie sa fie indreptate inainte, iar corpul nu trebuie sa se indoaie. Inspirati si indoiti bratele in coate, coborand corpul, apoi expirati si indreptati bratele, ridicand corpul si rostiti sunetul „Ha!”
  • Pentru inceput, efectuati 5 flotari si beti cateva inghitituri de apa, pentru a evita deshidratarea tesuturilor cerebrale. Fiecare flotare trebuie sa fie aproximativ egala ca durata si sa ia in jur de 20-30 secunde.
  • Pentru o runda de exercitii e nevoie sa efectuati de doua ori cate 5 flotari, iar ulterior, treptat, sa ajungeti la efectuarea de zece ori a cate 5 flotari.

Al doilea set de exercitii indicat pacientilor cu hipertensiune arteriala de gradul I si II

  • Si acest exercitiu se indeplineste cu ajutorul unui scaun. Asezat pe scaun, pune picioarele in pozitia in care sa stea intr-o linie, unul in fata celuilalt.
  • Ridica-te de pe scaun, pastrandu-ti echilibrul. Apoi aseaza-te din nou. Ridica-te atunci cand expiri, si aseaza-te atunci cand inspiri. Dupa ce ai terminat intregul ciclu al acestor exercitii, ia pozitia initiala si respirati adanc timp de doua minute.
  • Iti recomandam sa indeplinesti aceste exercitii de 3 ori in zi, iar in fiecare dimineata profesorul te sfatuieste sa practici gimnastica de inviorare.

 

Recent Posts

Nutriționist: Acest fruct îngrașă cel mai tare. E un șoc pentru ficat dacă mâncăm prea mult

Fructul care îngrașă cel mai mult. Dr. Mihaela Bilic, cunoscut medic nutriționist, atenționează în legătură…

20 de minute ago

Horoscop 20 – 26 mai 2024. E momentul să culegem roadele în urma eforturilor depuse

Horoscop 20 - 26 mai 2024. O săptămână plină de evenimente semnificative. Cu patru evenimente…

50 de minute ago

De ce se umflă picioarele și gleznele. Alimentele care cauzează retenție de apă

Alimente și băuturi de la care ți se umflă picioarele. Umflarea picioarelor și a gleznelor,…

o oră ago

Ce este pensia socială și de la ce vârstă poți beneficia de acest ajutor

Pensia socială. Știai că poți beneficia de o pensie chiar dacă nu ai cotizat suficient?…

2 ore ago

Băutura care dizolvă cristalele de acid uric și combate guta

Băutura care dizolvă cristalele de acid uric. Acidul uric este rezultatul descompunerii purinelor în organism.…

2 ore ago

Se dau 15.000 de lei de la stat pentru aceste categorii de români. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Se dau bani de la stat. Statul oferă ajutoare financiare pentru cuplurile care doresc să…

3 ore ago

Citeste si: