Dormi mai mult de 8-9 ore? Află care sunt efectele secundare ale somnului excesiv: de la dureri de cap, la diabet de tip 2 și boli de inimă

Efectele secundare ale somnului excesiv. Somnul este un aspect important al vieții unei persoane. La fel ca dieta, exercițiile fizice și toate celelalte funcții majore, și somnul joacă un rol important.

Este important să dormi cel puțin șase ore, deoarece corpul tău are nevoie de orele specificate în fiecare zi pentru a se relaxa și a se repara.

Cu toate acestea, orele necesare de somn diferă pentru fiecare individ, în funcție de vârstă. Chiar dacă mulți oameni suferă de lipsă de somn, există un anumit segment de populație care are tendința de a adormi excesiv.

În timp ce un somn prelungit din când în când este cunoscut a fi bun pentru organism, se știe că somnul excesiv vă afectează corpul în mai multe moduri.

Efectele secundare ale somnului excesiv: de la dureri de cap, la diabet de tip 2 și boli de inimă

În majoritatea cazurilor, somnul excesiv tinde să aibă un impact negativ asupra sănătății tale. Prin urmare, dacă o persoană doarme excesiv, este important să aflați cauza problemei și să o tratați în consecință.

  • Durere de cap: Somnul excesiv poate duce, de asemenea, la dureri de cap. Dormitul mai mult decât de obicei poate avea un efect asupra anumitor neurotransmițători, ceea ce duce la dureri de cap. De asemenea, somnul pentru ore lungi în a-a zi vă poate perturba somnul pe timp de noapte, ceea ce poate fi o cauză a durerilor de cap.
  • Obezitate: Somnul excesiv poate provoca, de asemenea, obezitate și, prin urmare, trebuie să fii extrem de atent. Dormitul mai mult de șapte până la opt ore poate provoca obezitate. Cu toate acestea, dormitul mai puțin decât orele necesare poate fi, de asemenea, o cauză a obezității. Prin urmare, este extrem de important să aveți orele regulate de somn.
  • Diabet zaharat de tip 2: Dormitul mai mult decât orele necesare poate crește riscul de a dezvolta diabet de tip 2. Somnul excesiv împreună cu obezitatea crește șansele de diabet și, prin urmare, este important să monitorizați orele de somn.
  • Boala de inima: Persoanele care dorm mai mult decât orele necesare riscă să dezvolte boli de inimă. Deși nu există o relație directă între somnul excesiv și bolile de inimă, datele arată că oamenii care dorm 11 ore în fiecare noapte au mai multe șanse de a dezvolta boli de inimă, decât cei care dorm șapte până la opt ore.
  • Depresia: În timp ce mulți oameni cu depresie suferă și de insomnie, totuși, există o anumită populație care are tendința de a adormi prea mult.

Somnul excesiv poate înrăutăți starea mult și, prin urmare, este important să monitorizați orele de somn. De asemenea, puteți vorbi cu medicul dumneavoastră și acesta vă poate ajuta să reduceți orele de somn.

Recent Posts

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

26 de minute ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

56 de minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

o oră ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

2 ore ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică