Sari la conținut

Dormi mai mult de 8-9 ore? Află care sunt efectele secundare ale somnului excesiv: de la dureri de cap, la diabet de tip 2 și boli de inimă

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Efectele secundare ale somnului excesiv. Somnul este un aspect important al vieții unei persoane. La fel ca dieta, exercițiile fizice și toate celelalte funcții majore, și somnul joacă un rol important.

Este important să dormi cel puțin șase ore, deoarece corpul tău are nevoie de orele specificate în fiecare zi pentru a se relaxa și a se repara.

Cu toate acestea, orele necesare de somn diferă pentru fiecare individ, în funcție de vârstă. Chiar dacă mulți oameni suferă de lipsă de somn, există un anumit segment de populație care are tendința de a adormi excesiv.

În timp ce un somn prelungit din când în când este cunoscut a fi bun pentru organism, se știe că somnul excesiv vă afectează corpul în mai multe moduri.

Efectele secundare ale somnului excesiv: de la dureri de cap, la diabet de tip 2 și boli de inimă

În majoritatea cazurilor, somnul excesiv tinde să aibă un impact negativ asupra sănătății tale. Prin urmare, dacă o persoană doarme excesiv, este important să aflați cauza problemei și să o tratați în consecință.

  • Durere de cap: Somnul excesiv poate duce, de asemenea, la dureri de cap. Dormitul mai mult decât de obicei poate avea un efect asupra anumitor neurotransmițători, ceea ce duce la dureri de cap. De asemenea, somnul pentru ore lungi în a-a zi vă poate perturba somnul pe timp de noapte, ceea ce poate fi o cauză a durerilor de cap.
  • Obezitate: Somnul excesiv poate provoca, de asemenea, obezitate și, prin urmare, trebuie să fii extrem de atent. Dormitul mai mult de șapte până la opt ore poate provoca obezitate. Cu toate acestea, dormitul mai puțin decât orele necesare poate fi, de asemenea, o cauză a obezității. Prin urmare, este extrem de important să aveți orele regulate de somn.
  • Diabet zaharat de tip 2: Dormitul mai mult decât orele necesare poate crește riscul de a dezvolta diabet de tip 2. Somnul excesiv împreună cu obezitatea crește șansele de diabet și, prin urmare, este important să monitorizați orele de somn.
  • Boala de inima: Persoanele care dorm mai mult decât orele necesare riscă să dezvolte boli de inimă. Deși nu există o relație directă între somnul excesiv și bolile de inimă, datele arată că oamenii care dorm 11 ore în fiecare noapte au mai multe șanse de a dezvolta boli de inimă, decât cei care dorm șapte până la opt ore.
  • Depresia: În timp ce mulți oameni cu depresie suferă și de insomnie, totuși, există o anumită populație care are tendința de a adormi prea mult.

Somnul excesiv poate înrăutăți starea mult și, prin urmare, este important să monitorizați orele de somn. De asemenea, puteți vorbi cu medicul dumneavoastră și acesta vă poate ajuta să reduceți orele de somn.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel