Două condimrnte, cele mai puternice în fața acestor boli

Două condimente, cele mai puternice în fața acestor boli. Tina Marinaccio și Trista Best, nutriționiști americani, au indicat două condimente pe care ar trebui să le includeți în alimentație dacă suferiți de balonare abdominală.

Cert este că nu numai că vor face mâncărurile mai picante, dar te vor ajuta și să-ți faci stomacul plat. Acest lucru se va întâmpla datorită compușilor care sunt cunoscuți pentru proprietățile lor antiinflamatorii și accelerează metabolismul.

Turmericul și ghimbirul au multe proprietăți benefice

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Condimente pentru un abdomen plat

Turmeric – acest condiment luminos și însorit este adesea adăugat la mâncărurile cu curry. Conține curcumină, care are proprietăți antiinflamatorii și este un antioxidant. Adăugarea acestuia în dieta ta va ajuta la reducerea cantității de grăsime din jurul taliei. Adăugați-l în mâncărurile grase – astfel condimentul va fi absorbit mai bine.

Sursa foto: arhiva doctorulzilei

Beneficiile turmericului sunt sporite de combinația potrivită de condimente. De exemplu, substanța piperina, conținută în piper negru, îmbunătățește semnificativ absorbția curcuminei – în medie cu 2000%.

Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Condimentul este recomandat pentru febra fânului, boli hepatice și mâncărime. Unii oameni folosesc turmericul pentru arsuri la stomac. Contine uleiuri esentiale si multe substante utile: vitaminele C, vitaminele K si B, fier, fosfor, dolina, iod si calciu. 100 g de condiment contine 2-7% minerale nutritive, 3-7% uleiuri esentiale, 6-8% proteine, 60-70% carbohidrati si 3-7% grasimi.

Ghimbirul este cunoscut de mulți pentru proprietățile sale medicinale, gustul înțepător și aroma. Îmbunătățește digestia și reduce volumul abdomenului datorită compușilor activi – gingerol – calmează tractul gastro-intestinal, reduce inflamația și ameliorează umflarea.

Potrivit dr. Trista Best, „inflamația și umflarea intestinală sunt uneori cauzate de creșterea excesivă a bacteriilor. Ghimbirul în ceai sau ca condiment într-un fel de mâncare ucide aceste bacterii și le elimină din organism. Această rădăcină medicinală conține vitamine, minerale și uleiuri esențiale”.

„Una dintre cele mai cunoscute proprietăți ale ghimbirului este de a ajuta la otrăvirea alimentară, greața și vărsăturile. Datorită conținutului ridicat de magneziu, eliminarea toxinelor din organism este accelerată și starea sistemului nervos este îmbunătățită. Pectinele și fibrele stimulează, de asemenea, peristaltismul și eliberarea activă a sucurilor digestive, ceea ce reduce formarea de gaze și accelerează metabolismul”, mai spune medicul nutriționist.

 

Recent Posts

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

24 de minute ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

54 de minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

o oră ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

2 ore ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică