Categories: Ştiri sănătate

Dr. Anthony Fauci: suntem la un pas mic de normalitate. Trebuie să facem acest lucru!

Dacă mai mulți americani vor fi vaccinați în primăvara și vara anului viitor, Statele Unite ar putea face progrese mari în oprirea completă a pandemiei de coronavirus în curs, potrivit consilierului de la Casa Albă, Doctorul Anthony Fauci.

„Cred că putem ajunge acolo în a doua jumătate a anului 2021 dacă implementăm programul de vaccinare în mod corespunzător și agresiv”, a declarat marți expertul național în boli infecțioase la summitul Consiliului Director al Wall Street Journal.

Fauci, care va rămâne într-o poziție similară anul viitor, în calitate de consilier al președintelui ales Joe Biden, a adăugat că speră că ar trebui să existe suficiente doze de vaccin pentru toți americanii până la sfârșitul lunii martie sau începutul lunii aprilie.

Directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, însă, a avertizat că trebuie depuse mai multe eforturi pentru a combate ezitarea oamenilor de a-și administra vaccinul, motiv pentru care este necesară o campanie de informare a publicului cu privire la vaccinare.

Un sondaj recent efectuat de Centrul de Cercetare Pew a constatat că doar 60% dintre americani intenționează să se vaccineze – în creștere față de 51% în septembrie. Sondajul național, desfășurat în perioada 18-29 noiembrie, a arătat că 39% dintre respondenți cu siguranță sau probabil nu vor primi un vaccin împotriva coronavirusului.

Sondajele cu privire la vaccin

Cu toate acestea, aproximativ jumătate din grupul participant la sondaj – aproximativ 18% dintre adulții SUA – au recunoscut că este posibil să decidă să se vaccineze odată ce alții se vor vaccina mai întâi și vor fi mai multe informații disponibile.

Pentru a obține o „umbrelă a imunității în masă” în țară, Anthony Fauci a susținut că 75% sau mai mult din populație va trebui vaccinată – deși nu crede că virusul va fi eradicat vreodată.

Abordarea imunității în masă – similară cu ceea ce s-a urmărit în Suedia – își propune ca suficienți oameni dintr-o populație să devină imuni la o boală, adesea prin vaccinare sau infecție naturală, pentru a face răspândirea sa improbabilă. Drept urmare, întreaga comunitate este protejată, chiar și cei care nu sunt ei înșiși imuni, potrivit Harvard Medical School.

Anthoney Fauci: imunizarea în masă

Luni, Anthony Fauci a afirmat că sezonul sărbătorilor de Crăciun care se apropie rapid are potențialul de a reduce numărul de infecții cu coronavirus și decese legate de Ziua Recunoștinței. El a menționat că țara nu a văzut încă extinderea completă a noilor cazuri de coronavirus legate de sărbătoarea de Ziua Recunoștinței, întrucât aceste numere durează, în general, între două și trei săptămâni.

În prezent, în medie, peste două sute de mii de americani sunt testați  pozitiv pentru coronavirus în fiecare zi, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

În cea mai recentă proiecție a Institutului de Metrică și Evaluare a Sănătății, cazurile de coronavirus  în „cel mai negru scenariu” au potențialul de a atinge vârful la jumătatea lunii ianuarie. Institutul de cercetare a estimat că numărul de noi infecții zilnice ar putea ajunge la mai mult de un milion „dacă statele nu reimpun niciun mandat de distanțare socială”.

 

Recent Posts

Se schimbă CNP-urile. Ce date vor fi trecute în cartea de identitate?

Ministerul de Interne anunţă că va fi schimbat actualul sistem de numeritoare a Codului Numeric…

7 minute ago

Bani de la stat GRATIS: se acordă până la 10.000 de lei de persoană. Banii intră direct pe card dacă îndeplinești această condiție

 „Prima conectare” este un program finanțat de Guvernul României prin fondurile primite de la Uniunea…

36 de minute ago

HOROSCOP iunie 2024. Veşti BUNE pentru toate zodiile!

Astrologii anunţă că prima lună a verii vine cu vești bune pentru toate semnele zodiacale.…

o oră ago

10 PROFEŢII cutremurătoare făcute de călugărul RASPUTIN. Viziune despre al Treilea Război Mondial

Celebrul profet rus Grigori Rasputin a fost renumit pentru puterile sale supranaturale şi vindecările  miraculoase,…

o oră ago

Semnal de alarmă: schimbările climatice agravează depresia și schizofrenia!

Oamenii de știință din Marea Britanie reiterează într-un nou studiu publicat în revista The Lancet…

2 ore ago

Pilonul II de pensii: cum și când se pot retrage banii. Radu Crăciun – preşedinte APAPR: Creşterea valorii activelor se va accelera

Administratorii fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) au trimis zilele acestea scrisoarea anuală de…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar