sâmbătă, decembrie 10, 2022

Dimineața începe cu avertisment venit din partea Organizației Mondiale a Sănătății (ONU) care ne atrage atenția că persoane care suferă de alergii severe trebuie să evite vaccinul anti-covid.

Avertismentul vine de la Agenția de Reglementare a Medicamentului din Marea Britanie, țară care a autorizat deja serul produs de Pfizer și BioNTech.

Avertismentul a fost emis după ce două cadre medicale au intrat în șoc anafilactic la doar câteva momenete după administrarea vaccinului anti-covid. Ziua de marți, 9 Noiembrie, a coincis și cu prima zi de vaccinări la scară largă în Marea Britanie.

Te-ar mai interesa: De ce e normal să răcim mai des iarna și care e pa...

Avertisment ONU: persoanele cu alergii severe să nu se vaccineze anti-covid

Din fericire, persoanele sunt în afara oricărui pericol și beneficiează de îngrijirile medicale necesare pentru a-și reveni după alergia suferită.

Marea Britanie a fost prima țară din lume care a aprobat folosirea vaccinului coronavirus Pfizer/BioNTech pe scară largă, comandând 40 de milioane de doze – suficient pentru a vaccina 20 de milioane de oameni, în primă fază.

Potrivit unor publicaţii britanice, regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 94 de ani, şi soţul acesteia, prinţul Philip, de 99 de ani, vor fi vaccinaţi în curând, Mail on Sunday afirmând că aceştia plănuiesc să anunţe în mod public momentul imunizării pentru a „încuraja populaţia să se vaccineze”, autorităţile temându-se că militanţii anti-vaccin ar putea răspândi îndoieli în rândul populaţiei.

Te-ar mai interesa: Băutura care crește riscul de demență. Mulți român...

Vaccinul dezvoltat de Pfizer și BioNTech a fost aprobat de urgență la începutul lunii decembrie, de autoritățile britanice. Ministrul Sănătății, Matt Hancock, a declarat săptămâna trecută că prima zi din campania de vaccinare marchează un moment istoric, numind-o „Ziua Victoriei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private