Categories: Ştiri sănătate

Dr. Beatrice Mahler implicată în multiple dosare de omor din culpă și malpraxis: „Am învățat drumul către secția de poliție!”

Doctorul Beatrice Mahler, managerul Institutului de Boli Infecțioase Marius Nasta din București, a povestit în cadrul unui interviu greutatea cu care se confruntă în acest moment: de a disponibilizări masive de personal, la plângeri penale din partea pacienților sau a familiilor pacienților decedați în urma covid-19.

 

“Pot să spun că e cea mai mare dificultate în acest moment vizavi de discuțiile pe care le am cu colegii mei”, a declarat medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumologie “Marius Nasta” din Bucureşti, într-o discuție cu Spotmedia.ro.

“Mulți dintre colegii mei ajung să fie înregistrați, să fie agresați verbal. Acum, la ora 14.00, ( joi, 13 ianuarie – n.red.) mă duc la Poliție, pentru un dosar de omor din culpă. Într-un dosar penal deschis de curând sunt chemați 100 de colegi să dea declarații. Toți cei care au îngrijit un anumit pacient”, a precizat Beatrice Mahler.

“Pe undeva e traumatizant. E greu. Nu spun că nu se poate greși. Sunt convinsă că nu suntem perfecți. Sunt convinsă că e loc de mai bine, dar este foarte dificil să fii judecat de oameni care nu înțeleg medicina, pentru că altfel am vorbi cu Colegiul Medicilor sau cu cei dintr-o comisie specializată și altfel vorbim cu un procuror sau cu un polițist care nu are de unde să știe ce înseamnă un act medical, atitudinea medicală și responsabilitatea pe care ne-a asumăm în urma Jurământului lui Hipocrate”, a mai spus medicul.

Beatrice Mahler a declarat că un număr din ce în ce mai mare de procese penale sunt deschise împotriva personalului medical.

“Sunt foarte mulți oameni care înțeleg ce le spunem și înțeleg poziția noastră. Problema proceselor nu e generalizată. Dar, din păcate, am învățat drumul către secția de poliție ca să dau declarații în calitate de reprezentant legal și să fiu alături de colegii mei”, a declarat medicul Beatrice Mahler, în exclusivitate pentru Spotmedia.ro.

“Această situație este extrem de neplăcută. Este o situație nouă, în care ești pus ca medic. Juristele din cadrul instituției, oricât s-ar perfecționa, nu sunt penaliste. Nu avem voie să angajăm avocați specializați, iar colegii mei se simt traumatizați în acest moment, pentru că și noi suntem oameni, facem tot ceea ce ține de noi, dar am avut în față o boală nouă. Nu am avut decât un algoritm de tratament care, din păcate, nu întotdeauna a fost eficient pentru că depindem foarte mult, ca în orice boală, de imunitatea pe care o are pacientul”, a mai spus Beatrice Mahler.

 

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

4 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

4 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

5 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

5 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

6 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

6 ore ago

Citeste si: