duminică, mai 29, 2022

Prima tranșă de vaccin anti-covid pentru copii între 5 și 11 ani sosește azi în România. Cum se realizează programarea copiilor.

Potrivit Centrului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19 (CNCAV), 114.000 de doze de vaccin de la compania Pfizer BioNTech şi care sunt destinate vaccinării copiilor între 5 şi 11 ani vor ajunge, astăzi, în România.

Te-ar mai interesa: Colesterol ridicat: durerea în trei zone ale corpu...

Prima tranșă de vaccin anti-covid pentru copii între 5 și 11 ani sosește azi în România

„Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor sosi pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă”, se arată în comunicatul CNCAV.

Procesul de vaccinare a copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani va începe la data de 26 ianuarie, iar dozele vor fi distribuite după cum urmează:

  • Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 42.000 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Braşov: 12.000 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 12.000 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 12.000 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 12.000 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 12.000 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 12.000 doze

Cum se realizează programarea copiilor

Programarea se va efectua doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped , prin intermediul conturilor părinţilor sau ale reprezentanţilor legali. La acest moment, în platforma de programare sunt configurate 220 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel naţional.

Te-ar mai interesa: Scăpă de mucegai! Care este cel mai simplu și efic...

Harta centrelor de vaccinare este disponibilă aici: https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/„, arată sursa citată.

Vaccinarea se poate realiza şi fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru.

Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty este de 10 micrograme/doză, la interval de 21 de zile; administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile.

Te-ar mai interesa: Cele trei otrăvuri pe care le mănâncă românii. Con...

Începând cu data de 13 ianuarie, cu sprijinul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, platforma electronică a permis programarea copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani, iar până pe 24 ianuarie, ora 8,00, au fost înregistrate 3.355 astfel de solicitări.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private