Categories: Stil de viaţă

Dr. Bilic: Aceste fructe îngrașă foarte tare, chiar dacă sunt sănătoase. Atenție mare la cantitate!

Din cuprinsul articolului

Dr. Mihaela Bilic a vorbit pe pagina sa de socializare despre anumite fructe care îngrașă foarte tare, în ciuda faptului că sunt sănătoase. Atenție mare la cantitate!

Nucile caju sunt o alegere populară pentru gustările dintre mese și pot fi găsite pe piață pe tot parcursul anului. Dar, în ciuda faptului că sunt considerate o gustare sănătoasă, unele persoane se tem să le mănânce din cauza valorii lor calorice.

Mihaela Bilic, medic nutriționist, a dezvăluit ce înseamnă o porție corectă de oleaginoase, cantitatea sigură pentru siluetă.

“Ce înseamnă o porție corectă de oleaginoase? 30 grame!!

Un astfel de ambalaj, care să conțină o porție corectă, nu mai există decât în avion. Când cumperi semințe, migdale, alune, fistic sau caju de la supermarket, punga are minim 100 g și peste 600 calorii. Chiar dacă sunt sănătoase, fructele oleaginoase îngrașă foarte tare! Atenție mare la cantitate, mâncați cât încape într-o palmă”, a scris dr. Mihaela Bilic pe Facebook.

Ce dietă ține Mihaela Bilic

Medicul Mihaela Bilic a dezvăluit recent ce dietă ține și cum reușește să se mențină în formă fără a renunța șa micile plăceri.

Dietă Mihaela Bilic. „Pentru mine nu este o dietă, ci un stil de viață. Bugetul meu de calorii este foarte mic și atunci prefer că îl cheltuiesc pe tot la o masă de seară, care să fie satisfăcătoare. Senzația de foame se educă asemenea unui mușchi. Pe o scară de la 0 la 10, trebuie să învățăm să mâncăm doar când ne este foame de nota 7. Pe parcursul zilei, beau cafea cu lapte, iaurt sau supă, iar la masa de seară mă răsfăț cu carne, salată și garnitură”, a spus Mihaela Bilic pentru viva.ro.

„Eu mănânc din toate și fac un efort să mănânc puțin. Nu am niciun fel de interdicții. Merg pe principiul: doza face otrava. Atâta vreme cât nu abuzezi cu cantitatea, totul este sănătos. Parizerul, merdenelele și cartofii prăjiți sunt câteva dintre slăbiciunile mele”, a mai spus medicul nutriționist.

„Pentru mine nu este o dietă, ci un stil de viață. Bugetul meu de calorii este foarte mic și atunci prefer că îl cheltuiesc pe tot la o masă de seară, care să fie satisfăcătoare. Senzația de foame se educă asemenea unui mușchi. Pe o scară de la 0 la 10, trebuie să învățăm să mâncăm doar când ne este foame de nota 7. Pe parcursul zilei, beau cafea cu lapte, iaurt sau supă, iar la masa de seară mă răsfăț cu carne, salată și garnitură”, a spus Mihaela Bilic pentru viva.ro.

„Eu mănânc din toate și fac un efort să mănânc puțin. Nu am niciun fel de interdicții. Merg pe principiul: doza face otrava. Atâta vreme cât nu abuzezi cu cantitatea, totul este sănătos. Parizerul, merdenelele și cartofii prăjiți sunt câteva dintre slăbiciunile mele”, a mai spus medicul nutriționist.

Recent Posts

Pilonul II de pensii: procedura de retragere a banilor

Pensia administrată privat (obligatorie, Pilonul II) ) nu ne costă suplimentar. Participarea la pensiile administrate…

7 ore ago

Horoscop 13-19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Nativii care se vor bucura de un succes extraordinar

Horoscopul săptămânii 13-19 mai 2024 este prezentat de astrologul cu Mihai Voropchievici. Acesta a prezis…

7 ore ago

10 alimente care te constipă: ce să eviți și cum să menții un tranzit intestinal sănătos

Constipația este o problemă frecventă în cazul în care oamenii întâmpină dificultăți în efectuarea scaunelor…

8 ore ago

Guvernul oferă 2000 lei până în 2027 tuturor femeilor care îndeplinesc această condiție. Toate femeile din România ar trebui să știe!

Mamele defavorizate, adică cele cu venituri mici, cele aflate în situații critice de viață ori…

9 ore ago

Citeste si: