Categories: Expertul zilei

Dr. Bilic dezvăluie cea mai simplă metodă de slăbit: „Privim până obosim și ne plictisim. O dată…și încă o dată…și încă o dată…și tot așa de 30 de ori!”

Dr. Bilic dezvăluie cea mai simplă metodă de slăbit: „Privim până obosim și ne plictisim. O dată…și încă o dată…și încă o dată…și tot așa de 30 de ori!”

Apetitul este trezit nu doar de mirosul mâncărurilor, ci, mai ales de văz. Cei mai mulți dintre noi ajungem să ne îngrășăm, pentru că devenim obsedați de mâncare, fiind supuși unui „bombardament” cu informații nutriționale, sub formă de reclame și poze culinare.

Medicul nutriționist Mihaela Bilic explică cum putem să ne ținem „pofta în cui” în mijlocul acestor informații vizuale de spre mâncare.

Dr. Mihaela Bilic: Regimul Foodstagram sau cum poți slăbi uitându-te la poze cu mâncare

Metoda pe care o propune dr. Bilic este o descoperire a cercetătorilor danezi. Tot ce trebuie să facem e să privim o fotografie cu mâncare apetisantă de 30 de ori, „până când obosim și ne plictisim de respectivul preparat”.

„Am pățit-o cu toții: este suficient să vezi poze cu un preparat apetisant și să-ți vină să-l mănânci, chiar dacă nu-ți este foame. Vorba aceea “ochii văd, inima cere, conștiința nu și nu!!” Cea mai sigură strategie ca să stai la distanță de mâncare este să nu ai, să nu vezi, să nu miroși.

Ori în ziua de azi suntem bombardați cu informații nutriționale, asaltați de reclame și poze culinare, sufocați cu oferte alimentare. Am ajuns să fim obsedați de mâncare ne umple timpul, gândurile, ochii…

Contactul cu orice tip de ecran ajunge să ne trezească apetitul pentru simplu motiv că vedem poze cu mâncare. Și știți foarte bine că mâncarea arată mai bine decât gustă, e mai bună pentru Instagram decât pentru silueta noastră. Cum să facem să navigăm printre pozele culinare fără să dăm iama prin cămară sau prin frigider?

Cercetătorii danezi propun o soluție: să privim respectiva fotografie de 30 de ori până când obosim și ne plictisim de respectivul preparat.

Studiul a fost făcut la Universitatea din Copenhaga pe mai mult de 1000 voluntari. Întrebarea de bază a fost dacă vizualizarea repetată a unui aliment poate duce la sațietate. Surpriza fost că da, putem să fim satisfăcuți fără să mâncăm, simplu fapt că ne imaginăm provoacă un răspuns fiziologic. Însă atenție: în primă fază pozele cu mâncare stimulează pofta/apetitul, însă expunerea prelungită la același stimul vizual provoacă efect invers, de lehamite!.

Nu-i așa că de azi o să priviți cu alți ochi fotografiile culinare? La prima vedere par irezistibile, dar haideți să ne mai uităm o dată…și încă o dată…și încă o dată…și tot așa de 30 de ori! Gata ne-am săturat, nu ne mai trebuie!!. Să ajungem să ne hrănim cu ochii, asta da revelație”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

Recent Posts

Semnal de alarmă: schimbările climatice agravează depresia și schizofrenia!

Oamenii de știință din Marea Britanie reiterează într-un nou studiu publicat în revista The Lancet…

2 minute ago

Pilonul II de pensii: cum și când se pot retrage banii. Radu Crăciun – preşedinte APAPR: Creşterea valorii activelor se va accelera

Administratorii fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) au trimis zilele acestea scrisoarea anuală de…

22 de minute ago

7 obiceiuri care te vor ajuta să atingi iubirea de sine. Pentru o viață împlinită, învață cum să te iubești pe tine

În ultimii ani, sănătatea mintală și sănătatea emoțională au devenit subiecte populare de conversație. Tot…

41 de minute ago

Perfecționismul și vulnerabilitatea la depresie

Se consideră că anumite caracteristici dispoziționale specifice predispun indivizii la depresie. Un astfel de factor…

o oră ago

TOPUL ZODIILOR care pun pe primul loc FAMILIA. Care sunt cei mai familişti nativi ai horoscopului?

Pentru unii ntivi ai horoscopului, familia înseamnă totul. Viața lor se învârte în jurul celor…

o oră ago

Tribut pentru medicii români care i-au salvat viaţa unui chitarist celebru după un infarct

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în România, după ce anul trecut i s-a…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar