Categories: Expertul zilei

Dr. Cezar spune care este cel mai bun ”medicament” pentru CREIER

Dr. Cezar spune care este cel mai bun ”medicament” pentru CREIER!

Dr. Cezar a dezvăluit care este cel mai bun ”medicament” pentru creier. Într-o postare pe contul personal de socializare, medicul a explicat că afirmațiile sale sunt confirmate de știință.

Potrivit cercetătorilor, postul intermitent mărește longevitatea, încetinește procesul de degradare neuronală, ajută la slăbit și reduce riscul dezvoltării multor boli, precum cancerul.

„Glucoza se leagă de toate proteinele, inclusiv de cele din structură transparentă a ochiului. Din acest motiv, atunci când glicemia este foarte mare, vederea scade. Dacă ții post intermitent, corneea va deveni mai transparentă, se repară cicatricile și astfel se îmbunătățește acuitatea vizuală.

Rezistența la insulină

Când ții post intermitent, devii mai calm și scapi de nervozitate. Neuronii pot folosi pentru energie atât glucoza, cât și corpii cetonici. Dacă ai rezistență la insulină și fluctuații glicemice mari, apar stările de nervozitate, irascibilitate, pierderile de memorie, scade puterea de concentrare”, conchide dr. Cezar.

De ce e important să faci post intermitent?

Acesta mai spune că „acest post intermitent înseamnă să facem pauză a sistemului digestiv intermitent. Adică, în funcție de nevoile noastre nutriționaleavem nevoie de aceste pauze pentru că noi, ca și societate, mâncăm mult, mult prea mult decât avem nevoie”.

De ce ajungem să mâncăm atât de mult?

„Pentru că digestia este afectată și nu mai are randament. Noi punem o farfurie de mâncare în față și dacă o mâncăm pe fugă, pe nemestecate, dacă suntem în stres, mâncarea nu se digeră bine, se digeră jumătate sau 70%, asta înseamnă că noi risipim niște hrană pe care o introducem în organism, dar ea nu ajunge în celulele noastre. Și atunci, din cauza acestui randament scăzut avem nevoie să mâncăm mai mult cantitativ, cu un randament din ce în ce mai rău și atunci e necesar o pauză. Să nu mâncăm cel puțin 14, 16, 18 ore sau 20 de ore, pote două zile sau…”, a explicat medicul.

Medicul mai spune că postul intermitent te ajută să ai un nivel mai stabil al glicemiei și oferă o alternativă de energie. Este posibil ca în primele săptămâni să treci prin stări de moleșealăși lipsă de energie.

NU există medicament care să aibă beneficii mai mari pentru creier decât postul intermitent

Creierul are aproximativ 100 de mililitri de neuroni, iar postul intermitent stimulează creșterea unei substanțe din creier numită BDNF, care ajută la construcția sinapselor dintre neuroni. Cu alte cuvinte, acest regim alimentar crește neuroplasticitatea creierului.”
Mai mult, postul intermitent antrenează autofagia, adică metoda prin care organismul se curăță singur de toxine, celule moarte și alte reziduri, oferind posibilitatea dezvoltării celulelor noi și capacitatea de regenerare a acestora.

Asta înseamnă memorie mai bună, învățare mai ușoară, reducerea riscului de boli neurodegenerative. În consecință, NU există medicament care să aibă beneficii mai mari pentru creier decât postul intermitent, conchide celebrul medic.

Recent Posts

”Trăiește și învață + Învață să trăiești ”, campanie Euromelanoma. Program suport oferit de către SRD pentru pacienții cu cancer de piele

Intrat în tradiția marilor campanii internaționale de prevenție medicală, proiectul grupului Euromelanoma privind aspectele de…

10 minute ago

Preotul mort operat de profesorul Mircea Beuran. Caz uluitor: „La 3-4 zile după operaţie, a deschis ochii şi a început să vorbească cu noi”

De-a lungul a patru decenii, prin mâna și bisturiul chirurgului Mircea Beuran au trecut nenumărate…

30 de minute ago

50% din sporurile bugetarilor vor fi tăiate. De ce ia Guvernul această decizie?

Guvernul a decis să taie 50% din sporurile funcționarilor publici, o măsură radicală care urmărește…

60 de minute ago

Zodia cu probleme mari pe a cincea casă! Vin situații dureroase

Mariana Cojocaru susține că o singură zodie întâmpină ceva probleme în această perioadă a anului.…

o oră ago

De ce e mai sănătoasă cafeaua cu lapte. Are un efect uimitor

Datorită combinației dintre proteinele și antioxidanții pe care o conține, cafeaua cu lapte poate avea…

2 ore ago

Cum se recalculează pensiile. CNNP a publicat procedura exactă

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a emis formularele pentru recalcularea pensiilor, care va avea…

2 ore ago

Citeste si: