Categories: Expertul zilei

Dr. Cezar: Toate bolile sunt de fapt o SINGURĂ BOALĂ

Dr. Cezar spune că toate bolile sunt de fapt o singură boală. Mai exact, toate drumurile duc la stilul de viață nesănătos și alergii. 

„Toate bolile sunt de fapt o singură boală: stilul de viață nesănătos și alergiile. Medicina atât de mult s-a complicat, dar Hipocrate știa lucrul ăsta acum 2000 și ceva de ani. Toate bolile pleacă din intestin și o să vedem, alergiile tot de acolo pleacă.

Histamina, care este o substanță ce ajută la creșterea permeabilității capilalelor și deschide porțile pentru leucocite, pentru celelalte atunci când avem de luptat cu un inamic, histamina ăsta e rolul ei: să pregătească terenul.

Histaminele sunt produse în niște celule, care se numesc mastocite. Acestea pregătesc rezervoarele cu histamină. Problema e nu că avem prea multă histamină, din cauză că se produce prea mult și asta e o situație în care uneori se acumulează, în timp, însă problema cea mai mare este că nu putem degrada acea histamină, pentru că sunt două enzime: DAO se numește diaminoxidaza. De fapt trebuie să degradeze acea histamină produsa in exces. Cu cat avem mai multe interactiuni imunologice, cu atat se produce mai multă histamina și atunci capacitatea corpului de a o degrada incepe sa scadă.

Alimentele pe care le consumăm nu sunt bine digerate

De ce avem prea multa histamina? Pentru ca avem foarte multe interactiuni cu proteine din exterior care ajung in sangele nostru si nu ar trebui sa ajungă. De ce? Din cauza faptului că, în mare parte, alimentele pe care le consumăm nu sunt bine digerate, nu sunt bine fărămițate proteinele la nivelul stomacului, unde nu avem suficient acid gastric. Aceste proteine care care ajung mai jos, la intestin, la fel, nu sunt bine degradate deoarece avem un deficit al digestiei pentru că suntem pe fight or flight, suntem pe stres”, a spus dr. Cezar pe Facebook.

Recent Posts

ACEASTĂ dietă extrem de populară reduce anxietatea și stresul la adulții în vârstă

Anxietatea și stresul la adulții în vârstă ținute sub control cu ajutorul dietei. Dieta mediteraneană…

23 de minute ago

Trei zodii vor trage lozul cel mare în IUNIE. Au parte de câștig toate planurile: noroc, bani, dragoste, călătorii

Luna iunie va fi o lună perfectă pentru acești nativi, care își vor împlini în…

53 de minute ago

Vestea bună a zilei! Chefii Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu se întorc pe sticlă. Unde îi vom putea vedea din nou și când

Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu revin la TV. Vești excelente pentru fanii celor trei chefi care…

o oră ago

Exercițiu pentru reglarea tensiunii arteriale și sănătatea inimii. Lidia Fecioru: „Dimineața și seara, 5 minute”

Exercițiu pentru reglarea tensiunii arteriale. Milioane de oameni din întreaga lume se confruntă cu hipertensiunea…

2 ore ago

Ce trebuie să faci după ce ai fost diagnosticat cu cancer. Cum să depășești această experiență dificilă

Ce să faci după ce ai fost diagnosticat cu cancer. Un diagnostic de cancer este,…

2 ore ago

Citeste si: