Sari la conținut

Dr. Cezar: Toate bolile sunt de fapt o SINGURĂ BOALĂ

Sursă FOTO: WOWBIZ

Dr. Cezar spune că toate bolile sunt de fapt o singură boală. Mai exact, toate drumurile duc la stilul de viață nesănătos și alergii. 

„Toate bolile sunt de fapt o singură boală: stilul de viață nesănătos și alergiile. Medicina atât de mult s-a complicat, dar Hipocrate știa lucrul ăsta acum 2000 și ceva de ani. Toate bolile pleacă din intestin și o să vedem, alergiile tot de acolo pleacă.

Histamina, care este o substanță ce ajută la creșterea permeabilității capilalelor și deschide porțile pentru leucocite, pentru celelalte atunci când avem de luptat cu un inamic, histamina ăsta e rolul ei: să pregătească terenul.

Histaminele sunt produse în niște celule, care se numesc mastocite. Acestea pregătesc rezervoarele cu histamină. Problema e nu că avem prea multă histamină, din cauză că se produce prea mult și asta e o situație în care uneori se acumulează, în timp, însă problema cea mai mare este că nu putem degrada acea histamină, pentru că sunt două enzime: DAO se numește diaminoxidaza. De fapt trebuie să degradeze acea histamină produsa in exces. Cu cat avem mai multe interactiuni imunologice, cu atat se produce mai multă histamina și atunci capacitatea corpului de a o degrada incepe sa scadă.

Alimentele pe care le consumăm nu sunt bine digerate

De ce avem prea multa histamina? Pentru ca avem foarte multe interactiuni cu proteine din exterior care ajung in sangele nostru si nu ar trebui sa ajungă. De ce? Din cauza faptului că, în mare parte, alimentele pe care le consumăm nu sunt bine digerate, nu sunt bine fărămițate proteinele la nivelul stomacului, unde nu avem suficient acid gastric. Aceste proteine care care ajung mai jos, la intestin, la fel, nu sunt bine degradate deoarece avem un deficit al digestiei pentru că suntem pe fight or flight, suntem pe stres”, a spus dr. Cezar pe Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel