Categories: Ştiri sănătate

Dr. Ovidiu Bojor: „Mancati asta cat de des, deoarece previne infarctul, stimuleaza rinichii si ficatul si calmeaza sistemul nervos”

Ovidiu Bojor este un academician si fitoterapeut roman, membru al Academiei de Stiinte Medicale. Este detinator al titlului de Senior Honoris Causa, brevet acordat de catre Forumul Presedintilor Patronatelor din Romania si Diploma de Merit Academic, acordata de presedintele Academiei Romane. Ovidiu Bojor este un renumit farmacist si deopotriva fondator al fitoterapiei moderne in Romania.

Marele profesor ne explică că un aliment esențial în viața noastră este ceapa – acest aliment având proprietăți terapeutice excelente.

Ceapa are efecte benefice asupra sistemului cardiovascular, fluidizand sangele, pentru a impiedica formarea cheagurilor de sange, depunerea de placi aterosclerotice si aparitia unui infarct miocardic.

Potrivit BZI, Ovidiul Bojor recomanda consumul a 1-2 cepe pe zi. Sau puteti lua tinctura de ceapa, preparata in casa: taiati 2 cepe mici felii si puneti la macerat in 100 ml de alcool de 70 de grade. Lasati 10 zile, apoi strecurati si luati cate 2 lingurite pe zi, cu putinta apa, inainte de masa de pranz si de cina. In caz de prostatite si diabet de tip 2 faceti cure de 10 zile, timp de 6 luni.

In caz de tuse, laringita, bronsite, beti decoct din 4-6 cepe fierte intr-un litru de apa, indulcit cu miere, cate 1-2 cani pe zi. In caz de afectiuni biliare puneti 1-2 cepe la macerat in 100 ml de ulei de masline si luati 2-3 lingurite pe zi.

Tensiune arteriala – indiferent daca este consumata cruda sau fiarta, ceapa ajuta la scaderea tensiunii arteriale in mod natural. Ajuta la subtierea s4ngelui, dizolva cheagurile de s4nge si curata s4ngele de grasimi nesanatoase.

Colesterol – mancand o jumatate de ceapa cruda in fiecare zi, valorile colesterolului rau se vor diminua, se vor estompa manifestarile trombozei si vor fi prevenite accidentele cardiovasculare

Prevenirea cancerului de colon – fructo-oligozaharidele din ceapa stimuleaza inmultirea bacteriilor bune din colon si ajuta la reducerea riscului cresterii tum0rilor care s-ar putea dezvolta la nivelul colonului.

Constipatie si flatulenta – pentru ameliorarea constipatiei cronice si flatulentei se va consuma ceapa din belsug.

Diabet – cromul din compozita cepei mentine sanatatea celulelor persoanelor care sufera de diabet, contribuie la scaderea nivelului de insulina si creste toleranta la glucoza.

Proprietati diuretice si de curatare a sângelui – ceapa impiedica retentia de apa, ajuta la eliminarea nisipului din urina, amelioreaza guta si artrita

Tulburari ale urechii – pentru a opri tinitusul, in anumite culturi se introduce in ureche putina vata inmuiata in suc de ceapa.

Caderea parului– cercetarile au demonstrat ca sucul de ceapa aplicat pe scalp de doua ori pe saptamana timp de doua luni duce la regenerearea parului.

 

Recent Posts

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

19 minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

48 de minute ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

o oră ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică