duminică, decembrie 4, 2022

Diabetul zaharat rămâne adesea nedetectat timp de mulți ani, deoarece problema care provoacă simptome – niveluri ridicate de zahăr din sânge – are nevoie de timp pentru a transmite semnale. Cu toate acestea, a ști ce să cauți poate fi primul pas în identificarea afecțiunii. Un semn de avertizare apare când mergi la toaletă.

Caracterizate prin faptul că sunt „generale”, simptomele sunt adesea subtile, făcându-i pe diabetici să se confrunte ani de zile fără să-și dea seama că ceva este în neregulă, explică NHS.

Te-ar mai interesa: Pericolul ascuns din vinetele congelate. Nu mai c...

În plus, deoarece nu există două persoane la fel, simptomele pe care le experimentați „nu se vor potrivi exact” cu cele ale altui diabetic, potrivit Diabetes UK.

Cu toate acestea, unul dintre „cele mai frecvente” simptome de diabet cu care se confruntă „mulți oameni” cu afecțiunea zahărului din sânge este poliuria, explică organizația de caritate.

Poliuria sau urinarea mai des decât de obicei, reprezintă eliminarea cantităților excesive de urină de fiecare dată când urinezi.

Diabetes.co.uk explică că pacienții pot elimina mai mult de trei litri pe zi de urină, în comparație cu producția zilnică „normală” înregistrată la aproximativ unul până la doi litri.

Te-ar mai interesa: ANPC trage un semnal de alarmă! La ce trebuie să f...

NHS observă că această problemă enervantă tinde să apară în special în timpul nopții, determinându-te să te ridici din pat și să folosești toaleta.

Similar altor simptome ale diabetului, poliuria este declanșată de nivelurile de zahăr din sânge „anormal de ridicate”.

Diabetes.co.uk explică: „Nu tot zahărul poate fi reabsorbit și o parte din acest exces de glucoză din sânge ajunge în urină de unde atrage mai multă apă.

Te-ar mai interesa: Leacul pentru regenerarea celulelor hepatice. Lidi...

Acest lucru are ca rezultat volume neobișnuit de mari de urină.”

Portalul de sănătate recomandă să notați cât de mult lichid beți; cât de des urinați și câtă urină produci de fiecare dată când mergi la toaletă, dacă simți că ai putea avea poliurie.

Odată ce identificați frecvența mare și cantitățile excesive de urină, merită să discutați cu medicul dumneavoastră.

 

Te-ar mai interesa: Horoscopul banilor pentru decembrie. Mihai Voropch...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private