Dr. pneumolog Radu Crișan: metode naturale de combatere a coronavirusului

Doctorul pneumolog Radu Crișan este directorul Spitalului de Pneumoftiziologie din Iași, dar și coordonatorul secției de coronavirus a unității spitalicești menționate.

Experiența coronavirusului în spitale din perspectiva Dr. Radu Crișan

„Din păcate, avem din ce în ce mai mulți pacienți care ajung la spital deja într-un stadiu avansat al infecției cu COVID-19. Mulți nu au crezut în agresivitatea virusului COVID-19 sau în existența lui, iar alții au crezut că pot duce boala pe picioare. Din păcate însă, pentru că ajung prea târziu la spital, mulți dintre ei intră direct în Terapie Intensivă, iar alții devin dependenți de suport de oxigen. Sunt efectiv imobilizați la pat și au nevoie să fie hrăniți și să fie schimbați de către infirmiere. Avem atât pacienți tineri, fără ale comorbidități, cât și vârstnici, care suferă și de alte boli asociate”, spune dr. Adrian Radu Crișan Dabija, șef al Clinicii I de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iași și actual manager al Spitalului de Pneumoftiziologie din Iași.

Cu ocazia cazurilor în creștere de  covid-19, doctorul Crișan a realizat un video pe YouTube în cadrul căruia a vorbit despre puținele metode naturale  ce sunt recomandate în încercarea de a ține virusul la distanță: apa cu sare.

”Au apărut zeci, poate sute de fake news-uri, de ştiri supra-umflate cu tratamente. Numărul unu: infuzia de busuioc şi alte ceaiuri, care ar distruge virusul dacă îl ai. Să îţi faci acasă apă fierbinte cu busuioc, inhalaţii, că ”sigur trece”. Virusul este intracelular. Făcând aceste inhalaţii ai mai multe şanse să răneşti mucoasa, să o iriţi, şi să iei mai uşor virusul, decât dacă stai liniştit. Un lucru este de recomandat, care nu are ce să strice: apa cu sare. vă spun asta din postura unei persoane care a făcut un doctorat în haloterapie.

Dacă vreţi să vă sterilizaţi căile respiratorii superioare, puteţi să folosiţi apă cu sare. Cam în 300 ml apă se pune o linguriţă de sare: sare roz de Himalaya sau sare de cacica, cu o concetraţie de aproximativ 1,5-1,8%.

Cu această soluţie puteţi să vă faceţi toaleta nasului sau gargară. Luaţi un gât, faceţi gargară. Este o metodă excelentă de toaletă naturală a căilor respiratorii, a gâtului şi a nasului. Dacă această soluţie este încălzită, cu atât mai bine”, a spus medicul.

Deasemenea, medicul ii avertizeaza pe cei care fac stocuri de azitromicina, hidroxiclorochina si medicamente antivirale ca acestea sunt extrem de toxice si agresive pentru ficat si sub nicio forma nu se iau decat sub supraveghere, in spital.

„Atentie! Daca ati facut cumva rost, ati gasit vreun farmacist „binevoitor” care v-a dat astfel de medicamente, fara prescriptie (desi este ilegal), nu le luati. Ele nu se iau preventiv! Nu exista asa ceva. Singura preventie pe care o puteti face este sa respectati niste reguli simple: igiena stricta, masca de protectie, distantare fizica”.

Urmăriţi mai jos toate sfaturile medicului Radu Crişan.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

3 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

3 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

4 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

4 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

5 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

5 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică