Categories: Ştiri sănătate

Dr. Virgiliu Stroescu, despre un aliment periculos. E primul în top. Toți românii îl consumă

Virgiliu Stroescu, medic primar în endocrinologie şi doctor în medicină, a vorbit despre unul dintre cele mai consumate alimente de mulți români zilnic. Cât de periculos este când este consumat în mod abuziv? Medicul trage un semnal de alarmă în acest context.

Din nefericire, românii îl folosesc în cantităţi uriaşe în loc să-l producem la noi în ţară sau să se producă acasă, în România.

Este vorba despre aluatul congelat, care, potrivit medicului, autorităţile ar trebui să reacţioneze în acest sens, mai ales că aluatul congelat nu este sănătos.

„E nevoie să luăm tone întregi de aluat? Nici sănătos nu e”

„Eu nu înţeleg. Autorităţile ce fac… de ce cumpărăm atât aluat congelat? Am înnebunit? Nu ne putem face siguri hrana? E nevoie să luăm tone întregi de aluat? Nici sănătos nu e. Nu se gândeşte nimeni de sus? Ministerul Agriculturii nu se gândeşte? Am desfiinţat SANEPID-ul, ăştia erau medici, acum ne conduc veterinarii. Aici e nenorocirea. Şi aş face un apel la Guvern: hai să reînfiinţăm SANEPID-ul. Uitaţi în ce hal trăim.

Iar oamenii nu sunt educaţi. Pâinea albă e cea care ne face nu rău, foarte rău!”, a declarat Virgiliu Stroescu într-o emisiune TV difuzată la postul B1TV.

Amintim că faina alba rafinata este un ingredient folosit in producerea majoritatii alimentelor procesate si contine o cantitate mare de glucide. Aceste glucide rafinate sunt legate de cresterea cu 220% a cancerului de san la femei.

Pentru a albi faina, fabricile folosesc gaz de clor care este foarte periculos, chiar mortal. Faina alba creste nivelul de zahar din sange, apoi in tot corpul, ceea ce duce la cresterea si propagarea celulelor canceroase în organism.

Există mai multe alimente care pot conduce la cancer. De fapt, este vorba despre produse alimentare procesate și care conțin substanțe ce le conservă.

Recent Posts

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

19 minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

48 de minute ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

o oră ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică