Categories: Ştiri sănătate

Dreptate pentru Ștefania, adolescenta de 15 ani, moartă la Urgențe. Medicul contestat, interzis să mai profeseze: Este un „greșitor” notoriu

Dreptate pentru Ștefania, adolescenta de 15 ani, moartă la Urgențe. Medicul contestat, interzis să mai profeseze: Este un „greșitor” notoriu, susține președintele CJ Satu Mare.

Moartea misterioasă Ștefaniei, o adolescentă de 15 ani din satu Mare, nu a rămas fără urmări. La începutul anului, în luna ianuarie, fata a ajuns la spital „pe propriile picioare”, după cum au declarat părinții, și a murit după ce a făcut două stopuri cardio-respiratorii.

Revoltați de acest caz șocant, lumea a ieșit în stradă, așa cum s-a întâmplat ulerior și la Botoșani, în cazul Alexandrei, mamă a trei copii, care a murit, însărcinată fiind, fără să primească nciun ajutor medicl, deșu se afla în spital.

Dreptate pentru Ștefania, adolescenta de 15 ani, moartă la Urgențe. Medicul contestat, interzis să mai profeseze

La aproape un an de la moartea Ștefaniei, procurorii sătmăreni i-au interzis medicului contestat de la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Satu Mare să mai profeseze, plasându-l sub control judiciar.

Decizia procurorilor sătmăreni vine într-un nou dosar în care medicul este cercetat penal.

Medicul în cauză a contestat decizia la Judecătoria Satu Mare. Potrivit PresaSM, acesta a contestat la Tribunalul Satu Mare și o serie de sancțiuni disciplinare/administrative aplicate de către conducerea Spitalului Județean de Urgență Satu Mare. Și această acțiune în instanță a fost formulată tot în această lună (3 octombrie).

Între timp, ancheta în care este vizat, ca urmare a plângerii formulate de părinții Ștefaniei, bate mai mult pasul pe loc, după cum susțin chiar și avocații familiei.

Medicii legiști au reușit să stabilească cauza care a generat decesul Ștefaniei, adolescenta de 15 ani, care și-a trăit ultimele clipe în Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Satu Mare. Diagnosticul a fost de miocardită virală.

Ancheta continuă vizavi de personalul medical care a fost de gardă la Unitatea de Primire Urgențe, iar oamenii legii vor să constate dacă au respectat protocoalele medicale.

Avocatul Ovidiu Mureșan a declarat presei locale că familia dorește doar să afle adevărul, ce anume s-a întâmplat cu Ștefania din momentul în care a intrat la Unitatea de Primiri Urgențe și până când a fost pronunțat decesul.

Colegiul Medicilor i-a audiat pe părinții Ștefaniei, iar dosarul penal se află în desfășurare, iar o bună parte din personalul medical a fost chestionat. Avocatul a precizat că cercetările au demonstrat că limbajul folosit față de Ștefania a fost unul îngrozitor, așa cum au acuzat părinții, încă de la primele declarații.

Acest medic a mai fost dat afară! Este un „greșitor” notoriu

Președintele CJ Satu Mare își arată neputința în fața sistemului și susține că, deși medicul în cauză a mai fost dat afară, „judecătorii l-au repus în funcție.

„Acel medic a mai fost dat afară, dar judecătorii l-au repus în funcție. S-a pornit din nou procedura de destituire definitivă și să nu uităm un lucru: Unitatea de Primire Urgențe este o entitate de sine stătătoare în interiorul Spitalului Județean Satu Mare.

Nici măcar eu sau directorul Spitalului nu putem face mare lucru. O responsabilitate în acest caz o are Colegiul Medicilor, aici trebuie insistat. În colaborarea cu Direcția de Sănătate Publică, care monitorizează activitatea medicilor.

Noi avem doar competențe limitate, administrative (…) Este de neconceput ce se întâmplă. Se știe, este un greșitor, cu ghilimelele de rigoare, notoriu.

Cel care nu are un comportament adecvat, cel care nu are ce căuta în medicina umană, din punctul meu de vedere, cu scuzele de rigoare”, a declarat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, potrivit sursei citate.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

6 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

6 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

7 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

7 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

8 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

8 ore ago

Citeste si: