Alimente interzise dacă ai colesterol mărit: sunt bune, dar periculoase. Lista celor 20 de produse alimentare

Alimente interzise dacă ai colesterol mărit. Colesterolul ridicat nu înseamnă automat că ești condamnat la o viață de medicamente pentru colesterol.

Există o mulțime de moduri de a vă modifica nivelul de colesterol, iar unele dintre acestea sunt alegerile alimentare pe care le faceți.

Cea mai bună dietă pentru scăderea colesterolului este cea care include o mulțime de alimente proaspete, integrale, bogate în antioxidanți și sărace în grăsimi saturate.

Prezentăm, în cele ce urmează, o listă cu cele mai proaste lucruri pe care le puteți mânca dacă încercați să vă mențineți nivelul de colesterol sub control. Iată tot ce trebuie să știi:

Alimente interzise dacă ai colesterol mărit

1. Ulei de cocos: Deși există beneficii ale uleiului de cocos, acesta este, de asemenea, foarte bogat în grăsimi saturate, ceea ce poate duce la creșterea nivelurilor nesănătoase de colesterol LDL.

2. Pui prăjit: Mâncarea prăjită ar trebui evitată dacă ești îngrijorat de colesterol, iar carnea prăjită este de două ori mai periculoasă când vine vorba de colesterol, deoarece atât carnea, cât și uleiul în care este prăjit pot avea efecte negative asupra nivelului tău de colesterol. Consumul pielii este și mai dăunătoare.

3. Gogoși și produse de patiserie: Pline de zahăr, aceste delicii delicioase sunt, din păcate, o modalitate excelentă de a crește colesterolul rău din organism. Faceți din acestea excepția și nu regula în dieta dvs.

4. Prăjituri și snackuri procesate: Făcute pentru a rezista perioade lungi de timp pe rafturile magazinelor, aceste alimente conțin ingrediente periculoase precum grăsimile trans, grăsimile saturate și tone de zahăr.

5. Glazură: Acele cuve de glazură pe care le poți cumpăra din magazin sunt cu siguranță bune, dar sunt făcute cu ulei de palmier, un ulei hidrogenat care poate crește LDL și scădea colesterolul HDL; exact opusul a ceea ce ai nevoie. În schimb, fă-ți propria glazură acasă pentru o alternativă puțin mai sănătoasă. Sau, omite-o cu totul și optează pentru o opțiune mai ușoară, cum ar fi frișca.

6. Chipsuri: Gustările prăjite, cum ar fi chipsurile de cartofi, conțin o mulțime de grăsimi saturate, așa că alegeți chipsuri de legume sau o opțiune coaptă pentru o gustare crocantă care este mult mai sănătoasă pentru inima ta.

7. Carne rosie: Toate produsele de origine animală conțin colesterol, carnea de vită fiind pe primul loc pe listă.

Lista celor 20 de produse alimentare interzise dacă ai colesterol rău

8. Cârnați: Cârnații nu sunt ideali pentru colesterol, dar cârnații de curcan sunt o opțiune cu mai puține grăsimi saturate.

9. Slănină: Aproape toată lumea iubește o bucată grozavă de slănină sărată și grasă. Dar grăsimile saturate pot fi atât de dăunătoare pentru colesterolul tău, încât cel mai bine este să-i păstrezi un răsfăț ocazional. În caz contrar, optează pentru slănină de curcan pentru o variantă ceva mai sănătoasă.

10. Organe: Ficatul de vită se află în fruntea celor mai multe liste ca aliment cu cel mai mare nivel de colesterol. Dar multe studii prezintă, de asemenea, multe beneficii ale organelor.

11. Smântâna: Orice produs lactat bogat în grăsimi conține un nivel ridicat de grăsimi saturate. Dar studiile recente au identificat și o mulțime de beneficii, determinând ca smântâna să fie acceptată ca parte a dietei keto. Dacă colesterolul este mare, totuși, acestea ar trebui să fie utilizate cu moderație.

12. Lapte cu conținut mare de grăsimi: Deși nu este la fel de mare ca smântâna, laptele integral conține grăsimi saturate. Adulții ar trebui să opteze pentru o opțiune cu conținut scăzut de grăsimi, mai ales dacă ești îngrijorat de nivelul tău de colesterol.

13. Brânză: La fel ca mai multe alimente de pe această listă, brânza poate fi un aliment sănătos. Dar dacă ați primit vești că colesterolul dvs. este ridicat, luați în considerare reducerea și transformarea brânzei de înaltă calitate într-un răsfăț ocazional.

14. Fast food: În afară de utilizarea ingredientelor necorespunzătoare, majoritatea fast-food-urilor sunt făcute cu carne de calitate scăzută, cu conținut ridicat de grăsimi. Și multe articole din meniu sunt prăjite, de asemenea, făcând fast-food-ul o opțiune slabă atunci când vine vorba de menținerea colesterolului scăzut.

15. Unt: Untul este plin de grăsimi saturate, ceea ce face ca înlocuitorul pe bază de plante să fie o opțiune excelentă. Și multe dintre ele au exact gust de unt, așa că nu vei pierde nimic!

Ce nu trebuie să mănânci dacă ai colesterol ridicat

16. Pizza: Pizza este unul dintre cele mai proaste alimente pentru colesterol din aceleași motive enumerate mai sus. Dacă sunteți un iubitor de pizza, luați în considerare trecerea de la o pizza supremă la o opțiune mai ușoară, cum ar fi pizza Margherita. Sau faceți-vă acasă pentru a sări peste puțin ulei și brânză care vine cu pizza de livrare.

Ulei de palmier: Uleiul de palmier este sinonim cu grăsimile trans și se găsește în aproape toate alimentele ambalate pe care le puteți cumpăra. Așadar, limitează-ți aportul de alimente ambalate sau procesate pentru a reduce grăsimile saturate și trans găsite în uleiul de palmier.

17. Miel: Carnea de miel are o cantitate surprinzătoare de colesterol, care este mai mare chiar și decât majoritatea bucăților de carne de vită.

18. Ouă: Un aliment sănătos și o modalitate excelentă de a adăuga proteine în dieta ta, ouăle au, din păcate, și un nivel super ridicat de colesterol; unul dintre cele mai înalte dintre toate alimentele. Rețineți că nu toate alimentele bogate în colesterol, cum ar fi ouăle, sunt dăunătoare pentru sănătatea noastră. Dacă doriți să beneficiați de beneficiile pentru sănătate ale ouălor fără a vă afecta colesterolul, încercați să le mâncați cu moderație – poate una sau două pe săptămână.

19. Calmar: Ai putea crede că fructele de mare ar fi o alternativă bună la carnea de vită sau pui, dar calmarul are de fapt un nivel ridicat de colesterol. Asta face ca aperitivul tău de calamari prăjiți să nu fie bun pentru nivelul de colesterol.

20. Pui: Carnea roșie are o reputație proastă, dar studiile arată că și carnea albă conține la fel de mult, dacă nu mai mult, colesterol.

Recent Posts

Turiștii, atenționați cu privire la amenzile pe dușuri în destinații turistice celebre. Amenzile pot ajunge și la 600.000 de euro!!!

Amenzi de duș în destinații turistice celebre. Turiștii au fost avertizați să respecte restricțiile de…

7 minute ago

Ce este boala și de ce apare. Cele 21 de tipuri de boli

Boala este o stare care afectează organismul, provocând o disfuncție sau o alterare a stării…

37 de minute ago

Schimbare majoră pentru toți pensionarii. Șeful Casei de Pensii a făcut anunțul! „Tot istoricul va fi vizibil”

Schimbare majoră pentru toți pensionarii. Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), anunță…

o oră ago

Atenție, azi e „Ziua Miracolelor!” Cea mai norocoasă zi din an vine cu bogăție și noroc

Atenție, azi e „Ziua Miracolelor!” Conform astrologiei, sâmbătă, 18 mai 2024, ar putea fi cea…

2 ore ago

STUDIU. Condimentul care poate crește riscul de cancer de stomac

STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…

13 ore ago

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

14 ore ago

Citeste si: