Categories: Ştiri sănătate

Durere în timpul mersului și senzația de căldură la nivelul unui picior? Pot ascunde o boală gravă

Din cuprinsul articolului

Durere în timpul mersului. Picioarele umflate, durerea și crampele la mers, precum și schimbările de culoare a pielii și o senzație de arsură la nivelul picioarelor pot indica o afecțiune care nu este neglijabilă numită tromboză venoasă profundă. Această tulburare este cauzată de formarea unui cheag de sânge (tromb) într-o venă profundă, de obicei la nivelul gambei sau coapsei.

Cei mai importanți factori care pot crește riscul acestei tulburări includ vârsta înaintată, repausul la pat și sarcina. Aceasta crește presiunea în venele pelvisului și picioarelor, ceea ce vă poate expune riscului de formare a cheagurilor de sânge până la 6 săptămâni după naștere. Nașterea unui copil.

Pentru că dacă tromboza venoasă profundă nu este diagnosticată și tratată în timp util, cheagul se poate rupe și piesele pot călători în plămâni, blocând circulația sângelui și provocând o complicație fatală, embolia pulmonară. , poate provoca complicații grave. De aceea, la primele semnale de avertizare se recomanda un examen cardiologic si analize specifice prescrise de medic.

Această afecțiune necesită o examinare clinică amănunțită, împreună cu teste de diagnostic suplimentare, cum ar fi ecografie venoasă cu ultrasunete Doppler, flebografie cu raze X sau un test de sânge special numit testul D-dimer. Acest lucru permite un diagnostic rapid și precis. Sângele se formează prea repede, crescând riscul apariției cheagurilor de sânge.

După stabilirea unui diagnostic definitiv, un cardiolog va recomanda un tratament adecvat în funcție de severitatea bolii. Prin urmare, pacientului i se poate recomanda tratament medicamentos cu anticoagulante sau intervenții chirurgicale sau endovasculare pentru îndepărtarea trombului format, potrivit Digi 24.

Tromboza venoasă profundă

Tromboza venoasă profundă poate fi acum tratată și printr-o procedură avansată folosind o abordare transcateter numită aspirație de tromb venos cu sistemul AngioJet.


Spre deosebire de trombectomia clasică, care se efectuează prin chirurgie vasculară, aspirația trombilor cu AngioJet este un tratament minim invaziv pentru boli de inimă, care permite o recuperare mai rapidă a pacientului și un risc redus de complicații. Sistemul AngioJet permite administrarea de medicamente trombolitice la cheag, distrugând astfel cheagul.

Dispozitivul utilizează apoi aspirația activă pentru a îndepărta resturile de cheaguri rezultate, reducând astfel riscul de embolie pulmonară.
Circulația este restabilită rapid, iar semnele și simptomele sunt semnificativ îmbunătățite.

 

Recent Posts

Pesionarii ale căror pensii se recalculează de două ori. Şeful Casei de Pensii: „Vor beneficia de încă o altă creștere opțională”

Pensii recalculate de două ori. Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii, a detaliat schimbările…

48 de minute ago

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

10 ore ago

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei la recalculare

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei…

11 ore ago

Ce se întâmplă cu creierul în prima jumătate a somnului

Există trei nevoi fundamentale ale oamenilor pentru a supraviețui: alimentația, oxigenul și somnul. Odihna este…

11 ore ago

Citeste si: