Durerea ascuțită în ACEASTĂ parte a corpului poate semnala un cancer foarte frecvent la bărbați

Durerea ascuțită ar putea semnala un simptom precoce al cancerului la bărbați. Cancerul testicular este o afecțiune care determină apariția de tumori în interiorul scrotului.

Este una dintre cele mai frecvente tipuri de cancer, fiind diagnosticată mai frecvent la persoanele de sex masculin cu vârsta cuprinsă între 15 si 35 de ani. Detectarea precoce a bolii poate crește șansele de supraviețuire. 

Conștientizarea simptomelor este cheia pentru prevenirea răspândirii bolii.

Durerea ascuțită în testicul, semnal precoce pentru cancer

Specialiștii atarg atenția că există semne de avertizare timpurii la care trebuie să fiți atenți. În unele cazuri, o durere ascuțită în testicul sau scrot este primul simptom al bolii.

Cu toate acestea, este posibil ca acest semnal să nu apară la toată lumea, deoarece cancerul testicular „nu este de obicei dureros”, motiv pentru care ar trebui să fiți conștienți de toate simptomele principale.

Potrivit Cancer Research UK, „Un nodul sau umflarea unei părți a unui testicul este cel mai frecvent simptom al cancerului testicular.” Acesta ar putea fi la fel de mic ca un bob de mazăre, iar dar dacă nu este o leziune canceroasă, ar putea fi un chist inofensiv.

Un medic va efectua de obicei o transiluminare pentru a determina dacă este un chist sau cancer. Examinarea implică utilizarea unei lanterne pentru a străluci lumina din spatele unui nodul scrotal pentru a observa dacă lumina trece prin leziune și luminează leziunea.

Dacă este inofensiv, testul de transiluminare va avea ca rezultat o lumină care se vede prin chist, în timp ce lumina nu va apărea prin cancer.

Este obișnuit ca unii bărbați să aibă testicule de dimensiuni diferite. Dar consultați-vă medicul dacă dimensiunea se schimbă sau observați o diferență neobișnuită de dimensiune între un testicul și celălalt”, scrie Cancer Research UK.

Alte simptome care indică un cancer testicular

Boala poate provoca, de asemenea, un scrot greu, care se poate simți mai dur și mai ferm decât de obicei. Alte simptome mai puțin cunoscute includ:

  • Dureri de spate
  • Dureri în partea inferioară a abdomenului
  • O tuse care nu mai trece
  • Respirație dificilă
  • Dificultate la înghițire
  • Un nodul în piept

Diagnostic și tratament

Semnele de avertizare enumerate mai sus ar putea sugera că cancerul s-a răspândit la ganglionii limfatici din organism. Înainte de a participa la o programare cu medicul de familie, este bine să vă notați următoarele informații:

  • Când au început simptomele, când apar și cât de des apar simptomele
  • Dacă ceva ameliorează sau agravează simptomele
  • Dacă aveți antecedente familiale de cancer

Dacă sunteți îngrijorat că aveți cancer, este important să transmiteți acest lucru medicului dumneavoastră. El poate efectua o serie de teste pentru a identifica dacă aveți boala.

Dacă se găsește o leziune canceroasă în testicule, tratamentul va depinde de localizarea leziunii, de starea ta generală de sănătate și de tipul de cancer testicular.

Aceste opțiuni pot varia de la intervenții chirurgicale și supraveghere, la chimioterapie, care pot duce la reacții adverse. Orice problemă de sănătate ar trebui mai întâi abordată cu medicul dumneavoastră cât mai curând posibil.

Recent Posts

Cum a aflat Mihai Albu ca suferă de cancer: Făcusem analize periodice şi una si a ieşit deformată cu valoare mare

Afecțiunea gravă a renumitului designer a fost depistată în luna februarie, atunci când a mers…

17 minute ago

Se dau 1330 de lei de la stat pentru acești români! Cine sunt beneficiarii

Se oferă noi ajutoare pentru crescătorii de animale din România. Valorile variază în funcție de…

47 de minute ago

Urmează cea mai grea zi din an pentru o ZODIE. Se apropie o cumpănă majoră

Se anunță o săptămână capricioasă pe plan meteorologic, dar și astrologic. Pe 15 mai se…

o oră ago

15 mai. Ziua Națională a Bujorului Românesc. Este floare națională a României, iar care o rup au parte de amenzi usturătoare

Ziua Națională a Bujorului Românesc. Specie florală unică în Europa, se găseşte numai în România…

2 ore ago

Șase copii au ajuns la Urgență cu halucinații. Bunica i-ar fi spălat cu o substanță toxică

Mai mulți copii au ajuns la Urgență cu halucinații. O nouă tragedie care ar fi…

2 ore ago

Trei simptome de cancer care pot fi observate în timpul mesei. Ce nu trebuie să ignori niciodată

Simptome de cancer care apar la masă. Este bine cunoscut că factori precum fumatul mult,…

3 ore ago

Citeste si: