marți, iunie 28, 2022

Simptomele CANCERULUI sunt adesea vagi și atribuite unor afecțiuni mai puțin grave. Durerea exemplifică această confuzie. Iată nouă tipuri diferite de durere care pot semnala cancer.

Când vine vorba de a învinge cancerul, detectarea precoce este cea mai puternică armă pe care o ai în arsenalul tău. Cu toate acestea, detectarea cancerului este adesea o problemă dificilă, deoarece simptomele sunt adesea nedescrise. Durerea caracterizează natura vagă a simptomelor cancerului.

Te-ar mai interesa: Casa părintească a lui Arsenie Boca, scoasă la vân...

Durerile  sunt o întâmplare comună și, de obicei, nu sunt semne de ceva grav.

Cu toate acestea, există tipuri specifice de durere care pot semnala cancerul, așa că este vital să fii informat.

În primul rând, este important să înțelegem că durerea canceroasă ia multe forme.

Clinica Mayo explică: „Poate fi plictisitoare, dureroasă, ascuțită sau arzătoare. Poate fi constantă, intermitentă, ușoară, moderată sau severă”.

Potrivit organismului de sănătate, durerea poate fi cauzată de cancerul însuși.

„Durerea ar putea apărea dacă cancerul crește sau distruge țesutul din apropiere. Pe măsură ce o tumoare crește, aceasta poate apăsa nervii, oasele sau organele. Tumoarea poate elibera, de asemenea, substanțe chimice care pot provoca durere”.

Te-ar mai interesa: Avertisment din partea Comisiei de Sănătate! Produ...

Cantitatea de durere pe care o aveți cu cancerul depinde de o serie de factori.

Acestea includ:

  • Tipul de cancer pe care îl aveți
  • Unde este localizat
  • Stadiul cancerului tău
  • dacă cancerul sau tratamentul a afectat nervii.

„Alți factori pot afecta, de asemenea, modul în care simțiți durerea, cum ar fi frica, anxietatea, depresia și lipsa somnului”, explică Cancer Research UK.

Potrivit organizației de sănătate, este foarte important să anunțați imediat echipa medicală dacă aveți dureri.

„Nu încercați să le suportați. Acest lucru poate provoca modificări ale nervilor care ar putea face durerea mai greu de controlat în viitor.”

Te-ar mai interesa: Concediul, sursă de stres pentru români. Psihotera...

Simptome generale ale cancerului

Principalele semnale roșii de observat includ sângerări inexplicabile, noduli, oboseală extremă și transpirații nocturne.

Cel mai important sfat? Potrivit Macmillan Cancer Support, „dacă observați o schimbare a modului în care vă simțiți sau a modului în care funcționează corpul, este mai bine să fiți în siguranță și să o verificați”.

Organizația de sănătate continuă: „Consultați-vă întotdeauna medicul de familie dacă aveți simptome care sunt în curs de desfășurare, inexplicabile sau neobișnuite pentru dvs.”.

Te-ar mai interesa: Sfinții Petru și Pavel 2022. Cea mai puternică rug...

Cum să vă reduceți riscul

Există modalități dovedite de a reduce riscul de a dezvolta cancer.

Efectuarea unor modificări simple în stilul tău de viață poate reduce semnificativ riscul de a dezvolta cancer.

Potrivit NHS, acestea includ:

  • Mâncat sănătos
  • Exerciții fizice regulate
  • reunțarea la fumat.

Medicii nu cunosc cauzele exacte ale cancerului. Dar există factori de risc pe care nu îi puteți modifica și care vă pot crește șansele de a  dezvolta boala.

„Pentru majoritatea oamenilor, creșterea vârstei este cel mai mare factor de risc pentru dezvoltarea cancerului”, spune Macmillan Cancer Support.

Te-ar mai interesa: Planta care face minuni pentru sistemul nervos. Li...

Organizația de sănătate adaugă: „În general, persoanele de peste 65 de ani au cel mai mare risc de a dezvolta cancer. Persoanele sub 50 de ani au un risc mult mai mic”.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private