Durerea de sâni. Când este normală și când ar trebui să ne îngrijoreze

Din cuprinsul articolului

Durerea la mamelon poate fi cauzată de o potrivire proastă a sutienului, dar și de modificări legate de ciclul menstrual, sarcină și alăptare. Condițiile grave nu sunt la fel de frecvente.

Cauzele durerii la mamelon sunt multe. Ele pot fi legate de o potrivire proastă a sutienului, de ciclul menstrual sau de alăptare și chiar de patologii grave precum cancerul de sân.

De aceea, în prezența durerii în mamelon de cauză necunoscută și care nu se ameliorează, ar trebui să mergeți la medic. Aici discutăm principalele cauze și cum să le tratăm.

Fibroză și chisturi simple

Semnele și simptomele pot include umflături, umflături, sensibilitate sau durere.
Tratamentul nu este necesar; cu toate acestea, poate fi folosit pentru a ajuta la ameliorarea disconfortului. Unele opțiuni pot include tampoane de încălzire, un sutien de susținere, analgezice fără prescripție medicală, evitarea cofeinei, îndepărtarea lichidului din chist și intervenția chirurgicală.
Această condiție nu crește riscul de cancer.

Carcinom lobular in situ (LCIS)

LCIS ​​​​de obicei nu provoacă un nod. Este adesea diagnosticată atunci când o femeie este examinată pentru o altă problemă a sânilor din apropiere.

De cele mai multe ori LCIS nu are nevoie de tratament; totuși, în unele cazuri medicul va recomanda o intervenție chirurgicală.

LCIS ​​​​crește riscul de cancer de sân. Femeile cu LCIS ar trebui să discute cu furnizorul lor de asistență medicală despre efectuarea unor teste de screening mai frecvente și/sau încercarea de a-și reduce riscul prin modificări ale stilului de viață, medicamente sau intervenții chirurgicale.

Fibroadenoamele

Unele fibroadenoame se simt ca o marmură în sân; cu toate acestea, unele nu pot fi simțite și sunt detectate doar pe o mamografie sau alt test imagistic. Pentru a o diagnostica complet, este nevoie de o biopsie.

Mulți medici recomandă îndepărtarea fibroadenoamelor, mai ales dacă acestea sunt în creștere. Dacă încetează să crească sau dacă îndepărtarea lor poate implica îndepărtarea multor țesuturi sănătoase, medicul dumneavoastră vă poate recomanda să le lăsați pe loc și să le examinați des.
Fibroadenoamele cresc ușor riscul de cancer de sân.

Necroza grăsimilor și chisturi uleioase

Deteriorarea sânilor ca urmare a unei răni, intervenții chirurgicale sau radioterapie poate provoca un nodul. Pielea din jurul ei poate părea mai groasă, mai roșie sau învinețită. Această afecțiune este mai frecventă la femeile cu sânii foarte mari.
Nu necesită tratament decât dacă nodul provoacă disconfort.
Această condiție nu crește riscul de cancer de sân.

Mastită

O infecție poate provoca umflarea sânilor, în special la femeile care alăptează. Sânii pot fi dureri, roșii și să se simtă cald la atingere.
Mastita este de obicei tratată cu antibiotice. Dacă antibioticele nu par să ajute după aproximativ o săptămână, întoarceți-vă la medic, deoarece simptomele acestei infecții sunt similare cu simptomele cancerului de sân inflamator.
Mastita nu crește riscul de cancer de sân.

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

8 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

9 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

9 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

10 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

10 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

11 ore ago

Citeste si: