Durerile provocate de artroză nu-ţi dau pace? Iată ce trebuie să faci

Durerile provocate de artrozele degenerative, apărute ca urmare a înaintării în vârstă,  dar şi  cele cauzate de practicarea eronată a sporturilor, traumatisme severe sau chiar boli autoimune sunt  grave și  supărătoare.

Factorii climatici determină apariția puseelor acute în artroze. Articulația se poate tumefia, acumulând lichid intra-articular în exces, pot apărea semne de inflamație prin înroșirea acesteia și prezența unei călduri la nivelul său, precum și limitarea mobilității, până la impotența funcțională.

În timp ce medicamentele antiinflamatoare doar calmează pe moment durerea, infiltrațiile cu plasmă proprie, îmbogățită în trombocite și obținută din sângele propriu, reprezintă un tratament eficient pentru artroze, care stopează durerea și procesul de degenerare articulară.

Tehnologia MeaPlasma are la bază obținerea plasmei îmbogățită în trombocite prin utilizarea unui kit alcătuit dintr-o eprubetă sterilă ce conține heparină in vivo și un gel separator.

Practic, se vor recolta 8,5 ml de sânge de la pacient în această eprubetă și vor fi supuși unui proces de centrifugare până la separarea plasmei îmbogățită în trombocite și factori de creștere.

Ulterior, aceasta va fi injectată în articulația cu probleme, conducând la regenerarea țesuturilor. În aproximativ 1 – 2 săptămâni, factorii de creștere vor începe efectiv „să repare”, să regenereze țesuturile, să stopeze progresul artrozei și să scadă inflamația, explică Dr. Mihai Băican instructor certificat MeaPlasma.

Tehnologia MeaPlasma a fost testată în laborator, iar rezultatele obținute cu ajutorul său au fost certificate științific.

Infiltrațiile cu plasmă proprie pot fi însoțite de fizioterapie, ca parte a tratamentului, precum și de ozonoterapie, toate acestea fiind însă realizate la recomandarea medicului.

Durata tratamentului și evoluția pacientului sunt determinate de gravitatea afecțiunii și protocolul recomandat de medicul specialist în urma consultului medical.

Recent Posts

Cele mai bune ceaiuri care vă pot ajuta să pierdeți în greutate, potrivit unui dietetician

Cele mai bune ceaiuri de slăbit. Un dietetician a dezvăluit care sunt cele mai eficiente…

21 de minute ago

Gelul inovator care ar putea opri efectele nocive ale alcoolului. Cum funcționează și ce conține

Gelul inovator. Cercetătorii au dezvoltat un gel proteic care neutralizează alcoolul înainte de a intra…

50 de minute ago

Încălzirea repetată a uleiului de prăjit poate crește riscul de cancer. Modalitatea corectă de reutilizare și depozitare a uleiului

Încălzirea repetată a uleiului de prăjit poate crește riscul de cancer. Îndemnând la o precauție…

o oră ago

ACESTE diete sunt cele mai bune pentru reducerea riscului de boli și cancer

Diete pentru reducerea riscului de boli și cancer. S-a dovedit că dietele vegane și vegetariene…

2 ore ago

Top 5 zodii cu cel mai mare IQ. Abilitățile unice ale fiecătui semn zodiacal

Top zodii cu cel mai mare IQ. Fiecare semn zodiacal în parte este caracterizat de…

2 ore ago

Acești români ar putea ieși la pensie mai devreme și după 1 Septembrie 2024. Legea ar urma să fie schimbată

Cu toate că Guvernul garantează că veniturile se vor majora de la 1 septembrie 2024,…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra