marți, iunie 15, 2021

Durerile provocate de artrozele degenerative, apărute ca urmare a înaintării în vârstă,  dar şi  cele cauzate de practicarea eronată a sporturilor, traumatisme severe sau chiar boli autoimune sunt  grave

și  supărătoare.

Factorii climatici determină apariția puseelor acute în artroze. Articulația se poate tumefia, acumulând lichid intra-articular în exces, pot apărea semne de inflamație prin înroșirea acesteia și prezența unei călduri la nivelul său, precum și limitarea mobilității, până la impotența funcțională.

În timp ce medicamentele antiinflamatoare doar calmează pe moment durerea, infiltrațiile cu plasmă proprie, îmbogățită în trombocite și obținută din sângele propriu, reprezintă un tratament eficient pentru artroze, care stopează durerea și procesul de degenerare articulară.

Tehnologia

MeaPlasma are la bază obținerea plasmei îmbogățită în trombocite prin utilizarea unui kit alcătuit dintr-o eprubetă sterilă ce conține heparină in vivo și un gel separator.

Practic, se vor recolta 8,5 ml de sânge de la pacient în această eprubetă și vor fi supuși unui proces de centrifugare până la separarea plasmei îmbogățită în trombocite și factori de creștere.

Ulterior, aceasta va fi injectată în articulația cu probleme, conducând la regenerarea țesuturilor. În aproximativ 1 – 2 săptămâni, factorii de creștere vor începe efectiv „să repare”, să regenereze țesuturile, să stopeze

progresul artrozei și să scadă inflamația, explică Dr. Mihai Băican instructor certificat MeaPlasma.

Tehnologia MeaPlasma a fost testată în laborator, iar rezultatele obținute cu ajutorul său au fost certificate științific.

Infiltrațiile cu plasmă proprie pot fi însoțite de fizioterapie, ca parte a tratamentului, precum și de ozonoterapie, toate acestea fiind însă realizate la recomandarea medicului.

Durata tratamentului și evoluția pacientului sunt determinate de gravitatea afecțiunii și protocolul recomandat de medicul specialist în urma consultului medical.

Ultimele stiri

Parteneri