Categories: Ştiri sănătate

Dușul zilnic, un moft? Expertă în igienă, declarația momentului: Nu trebuie să facem baie sau duș DELOC

Expertă în igienă, declarația momentului: Nu trebuie să facem baie sau duș NICIODATĂ.

După ce Amou Haji, supranumit “cel mai murdar om din lume” pentru că nu s-a spălat timp de aproape șapte decenii, a murit 94 de ani, în Iran, săptămâna trecută, au apărut voci care spun că, de fapt, dușul zilnic nu este necesar.

O expertă în igienă NU recomandă dușul zilnic

 

Potrivit experților în sănătate din Marea Britanie, dușul zilnic că e un moft care ne scapă de mirosuri neplăcute, însă că atunci când vine vorba de sănătate el e irelevant.

Concret, specialiștii spun că de fapt bacteriile care se acumulează zi de zi pe piele au rolul de a ne proteja și că dușul zilnic ar distruge această barieră naturală.

În ceea ce privește mirosurile neplăcute, specialiștii spun că acestea sunt cauzate de anumite feluri de bacterii și că scopul dușului zilnic e mai mult unul de îndepărtare a acelor bacterii decât unul sanitar.

Nu trebuie să facem duș DELOC

Profesoara Sally Bloomfield, o expertă britanică în igienă, pune că de fapt oamenii nu trebuie să facă baie sau duș niciodată pentru a avea o bună igienă. Totuși, când a fost întrebată dacă face duș zilnic, a răspuns afirmativ, motivând că o face pentru ca părul ei să arate ”rezonabil”.

„În opinia mea, nu trebuie să facem baie și duș în fiecare zi. De fapt, nu trebuie deloc să facem baie și duș. Există microbi pe corpul nostru care produc mirosuri neplăcute, dar nu ne sunt dăunători.

Și motivul pentru care facem baie și duș este că vrem să scăpăm de aceste mirosuri și vrem să ne simțim confortabil. Este în regulă, dar în ceea ce privește prevenirea bolilor, nu este cu adevărat important”, a declarat profesorul Bloomfield, potrivit Daily Mail.

În opinia profesoarei de la London School of Hygiene and Tropical Medicine, obiceiul oamenilor de a se spăla este doar pentru a fi „acceptați din punct de vedere social“.

Sally Bloomfield, care a susținut campania guvernamentală de spălare a mâinilor în timpul pandemiei de Covid-19, a lăsat să se înțeleagă că nu era nimic în neregulă cu stilul de viață al acestuia, din punctul de vedere al igienei.

Ea a spus că spălatul corpului de multe ori ar putea lipsi organismul de microbiomul său autoreglementat. Sursa citată s-a referit la niște microorganisme care trăiesc în corpul nostru și care controlează nivelul de ulei de pe piele.

Recent Posts

La cât ajunge pensia unui român cu 35 de ani vechime în muncă, după recalculare

Pensie după 35 de ani de muncă. După o perioadă de 35 de ani de…

30 de minute ago

Simptome care apar în orice tip de de cancer și sunt adesea ignorate până e prea târziu

Cancerul este o afecțiune complexă și diversă, cu peste 100 de tipuri diferite cunoscute până…

59 de minute ago

Ce să mănânci dacă ai glicemia mare. Cele mai bune alimente care elimină zahărul din sânge

Știi ce alimente te ajută să scazi glicemia? Prediabetul este caracterizat prin prezența valorilor crescute…

o oră ago

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România, înclus în patrimoniul Unesco. Merită să-l vizitezi cel puțin o dată în viață

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România. În România există un oraș de o…

2 ore ago

Nutriționist: Acest fruct îngrașă cel mai tare. E un șoc pentru ficat dacă mâncăm prea mult

Fructul care îngrașă cel mai mult. Dr. Mihaela Bilic, cunoscut medic nutriționist, atenționează în legătură…

3 ore ago

Horoscop 20 – 26 mai 2024. E momentul să culegem roadele în urma eforturilor depuse

Horoscop 20 - 26 mai 2024. O săptămână plină de evenimente semnificative. Cu patru evenimente…

3 ore ago

Citeste si: