miercuri, mai 31, 2023

SPĂLAREA zilnică face parte dintr-o rutină bună de igienă, totuși, gelul de spălat pe care îl utilizați ar putea fi infectat cu bacterii și v-ar putea irita pielea.

Stephanie Taylor, un expert în sănătate intima, a subliniat că un echilibru sănătos al pH-ului pielii este între 4,5 și 5,5, ceea ce asigură că pielea reține umiditatea, ținând în același timp bacteriile departe.

Te-ar mai interesa: Cât de periculoasă este alergia la ambrozie. Român...

„Folosirea săpunurilor dure poate provoca modificări semnificative ale echilibrului pH-ului pielii, ceea ce poate duce la iritații și intoleranță”, a avertizat Taylor. „Folosirea de săpunuri dure pe zonele intime poate fi deosebit de dăunătoare. Dacă echilibrul bacteriilor este perturbat, acest lucru poate duce la infecții și inflamații”

Taylor a explicat: „În special pentru femei, o schimbare dramatică a nivelului pH-ului vaginal poate duce la infecții precum vaginoza bacteriană sau afte”.

NHS a subliniat că unul dintre cele mai frecvente simptome al vaginozei bacteriene sunt „secrețiile vaginale neobișnuite care au un miros puternic de pește, în special după cotactul intim”.

Te-ar mai interesa: Horoscop 31 mai 2023. Noi oportunităţi şi multe su...

Culoarea și consistența scurgerii pot deveni alb-cenusii, subțiri și apoase.

Odată ce aveți VB, așa cum este cunoscută vaginoza bacteriană, este obișnuit ca afecțiunea să revină în câteva luni.

Aromele dulci din gelurile de duș, dezvoltă simptomele VB, unde  secreția vaginală capătă un aspect de „brânză de vaci” la ambele sexe. De asemenea, pot exista mâncărimi și iritații în jurul organelor genitale.

Te-ar mai interesa: Niciun medic de familie pentru 12 localități buzoi...

Tratamentul, cu toate acestea, poate fi simplu

„Un parfum delicios în săpunul tău poate fi o atracție în timp ce răsfoiești culoarul magazinului, dar adu-ți aminte că acestea îți pot irita pielea”, a continuat Taylor.

Săpunurile puternic parfumate pot duce la dermatită de contact, lăsând pielea să devină roșie și inflamată.

„Odată iritați, chiar și lucruri simple, cum ar fi frecarea îmbrăcămintei, urina și transpirația, pot exacerba problema, așa că cel mai bine este să vă îndepărtați problema din start”, a sfătuit Taylor.

Te-ar mai interesa: Alergia la veninul de albine poate pune viața în p...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private