Echinaceea, cel mai puternic antibiotic. Cum se consumă?

Echinaceea, cel mai puternic antibiotic natural. Care sunt beneficiile acestei plante? Sub ce formă ar trebui consumată: ceai sau tinctură? Are efecte secundare? Răspunsul este oferit de un doctor.

Ce este echinaceea? Planta este recunoscuta pentru eficienta sa dovedita în stimularea imunitatii organismului prin creșterea capacitații sale de apărare față de diversi agenți infecțiosi.

Echinaceea contine un ulei volatil, polizaharide, rasini, glucozide antibacteriene si antivirale. Atat florile, cat si radacinile plantei reprezinta un remediu excelent impotriva virozelor respiratorii, a gripei, bronsitelor si a altor infectii, avand proprietati antibacteriene, antifungice si antivirale. Planta este un imunostimulator, un antiviral si un cicatrizant topic.

Echinaceea, cel mai puternic antibiotic

Originară din America de Nord, echinaceea a fost descoperită de amerindieni. Aceștia din urmă o foloseau pentru a trata rănile, leziunile, mușcăturile de șarpe, de insecte etc. Abia în secolul al XIX-lea au informat medicii eclectici despre virtuțile sale.

„Echinacea are 9 varietăți sau specii, doar trei specii de echinacea au proprietăți medicinale. Acestea sunt următoarele specii: echinacea purpurie (echinacea purpurea) cu petale mov, echinacea palidă cu petale roz (echinacea pallida) și echinacea angustifolia cu frunze înguste”, explică Christine Vallée, doctor în farmacie și fondator al laboratoarelor Herbolistique.

Unde se plantează Echinacea?
Poate doriți să plantați echinacea în grădina dumneavoastră pentru a vă bucura de frumusețea și, de ce nu, de virtuțile sale. Pentru a face acest lucru, trebuie să așteptați până în primăvară (martie – aprilie) și să aveți în grădină un sol bogat și bine drenat.

Echinacea se dezvoltă în locuri însorite. Atenție, nu-i plac iernile reci, când temperatura scade sub 10°C! Este nevoie de aproximativ doi ani pentru ca planta să înflorească pe deplin.

Ce părți ale plantei sunt folosite?

Florile, rădăcinile și frunzele. Cu toate acestea, „noi folosim părțile aeriene, adică florile”, spune specialistul. Florile se recoltează primăvara și, uneori, până în septembrie. Rădăcinile se recoltează doar la sfârșitul toamnei și după ce planta a crescut timp de 3-4 ani. Rădăcinile se folosesc doar uscate.

Care sunt ingredientele active ale Echinaceei?
Echinaceea are multe proprietăți „conține un întreg set de componente pe care noi le numim totum al plantei”, explică Christine Vallée. Acestea sunt, de fapt, diferitele molecule active.

Cum să luați echinacea?
Echinaceea poate fi administrată sub diferite forme. Pentru fiecare dintre ele, cantitatea luată este diferită, dar eficacitatea echinaceei rămâne aceeași.

Pentru prevenție, avem tendința de a folosi ceaiuri de plante și tincturi de mame”, recomandă Lucile Sabatier, naturopat. În tratament, preferăm capsulele.

În ceai de plante
Se poate folosi fie rădăcina de Echinacea, fie florile pentru a realiza o infuzie. Se socotește 1 linguriță de rădăcină sau de flori uscate pentru o cană de 250 ml. Se fierbe timp de 5 până la 10 minute. Filtru. Beți maximum 3 căni pe zi.

În tinctură
Se poate folosi întreaga plantă în floare. Se recomandă 3 până la 4 ml de 3 ori pe zi.

În capsule
Capsulele de Echinacea sunt alcătuite din rădăcini și părți aeriene ale plantei. Aveți nevoie între 500 mg și 1 g, de 3 ori pe zi. Sub această formă, echinaceea este folosită ca leac, mai ales la începutul toamnei, pentru a stimula apărarea organismului.

Ca o cremă
Crema de echinaceea este interesantă pentru hidratarea pielii și protejarea acesteia de agresiunile externe. De asemenea, poate fi folosit pentru a ameliora eczema, psoriazisul și urticaria.

Care sunt beneficiile Echinaceei?

Beneficiile Echinaceei sunt diverse. Echinacea are proprietăți imunostimulatoare”, spune Christine Vallée. Aceasta întărește celulele albe din sânge pentru a apăra organismul atunci când acesta intră în contact cu bacteriile și virușii.

În general, stimulează organismul după o boală sau un tratament de chimioterapie pentru a reduce oboseala. Este, de asemenea, antibacterian, cicatrizant și antiinflamator.

Iar pentru a-i întări și mai mult efectul de stimulare a imunității, „poate fi combinat cu anumite ciuperci, cum ar fi shiitake și reishi”, sugerează farmacistul, „precum și cu zinc.

Recent Posts

Dacă faci asta în timp ce conduci, s-ar putea să fii un psihopat, spun oamenii de știință

Dacă faci asta în timp ce conduci, s-ar putea să fii un psihopat. Noi cercetări…

11 minute ago

Apar semafoarele cu patru culori: roșu, galben, verde și alb. Care este explicația

Nu peste mult timp am putea avea semafoare cu patru culori: roșu, galben, verde și…

41 de minute ago

Patru zodii vor câștiga MULȚI bani în luna iunie. Vin câștiguri din toate părțile și au noroc pe toate planurile

Patru zodii vor câștiga MULȚI bani. Începând cu luna iunie, nativii din Berbec, Scorpion, Capricorn…

o oră ago

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

11 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

11 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

12 ore ago

Citeste si: