Ce se întâmplă în organism dacă bei ceai de păpădie? Efectul pe care îl are asupra cancerului

 Produsele naturale sunt în general bine tolerate de organism. Prin urmare, unele medicamente pe bază de plante sunt opțiuni interesante în tratamentul cancerului și pot fi utilizate mult timp fără efecte secundare grave. Unele reduc efectele secundare ale tratamentelor convenționale pentru cancer, în timp ce altele sporesc eficacitatea medicinei tradiționale.

Anumite plante sunt atât de puternice împotriva cancerului încât medicamentele pentru chimioterapie se bazează pe compuși bioactivi izolați din acele plante. Un exemplu este paclitaxelul, care este derivat din extract de scoarță de chiparos. Alte plante sunt, de asemenea, studiate activ și au demonstrat proprietăți promițătoare împotriva cancerului. Conține extracte de citronella, hibiscus, piper lung și rădăcină de păpădie (Taraxacum officinale). În acest articol, vom examina efectele rădăcinii de păpădie, cum ar fi ceaiul, asupra cancerului.

Efectul ceaiului de păpădie pentru bolnavii de cancer

Păpădia este o plantă nativă în Europa. Florile, frunzele și rădăcinile de păpădie sunt comestibile. Cu un gust dulce-amărui, păpădia conține mai mulți acizi grași sănătoși, și este una dintre cele mai bogate surse vegetale verzi de beta-caroten.

Pe lângă beta-caroten, păpădia conține multe fitochimicale, inclusiv lactone sesquiterpene, care îi conferă amărăciune. Acestea includ multe substanțe, iar în continuare vă vom prezenta câteva dintre ele. Aceste fitochimicale au mai multe beneficii, inclusiv proprietăți anti-cancer.

Păpădia, sursă excelentă de vitamina A, B, C, D și E

Are minerale, inclusiv calciu, fier, potasiu și zinc. Și comparativ cu alte legume verzi, conține mult mai multă fibră alimentară și o varietate de aminoacizi. De remarcat că are 18,8% proteină, mult mai mult decât alte legume.

Fitonutrienții găsiți în diferite părți ale plantei de păpădie acționează ca agenți antitumorali. Ei inhibă oxidarea și stimulează funcția imună.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Proprietățile extraordinare ale acestei plantei

Pentru a explora proprietățile anti-cancer ale păpădiei, trebuie să ținem cont de componentele sale cu efecte antitumorale. Polizaharidele provenite din păpădie acționează ca agenți antitumorali și stimulează sistemul imunitar, oferind în același timp o puternică funcție antioxidantă cu potențial de încetinire a procesului de îmbătrânire.

Rezultatele studiilor clinice relevă perspective promițătoare ale polizaharidelor de păpădie în calitate de agenți antitumorali, evidențiind capacitatea acestora de a induce apoptoza în cazul leucemiei și melanomului.

  • Triterpenoidele, printre care se numără taraxerol și taraxeril, prezintă efecte antitumorale în cazul cancerului gastric, facilitând apoptoza în anumite celule canceroase și blocând ciclul celular în altele. Beta-sitosterolul, un fitonutrient, acționează în mod antagonist asupra cancerului prin blocarea ciclului celular și inhibarea creșterii tumorilor, având succes în teste privind cancerul pulmonar. De asemenea, induce apoptoza, contribuind la moartea celulelor canceroase și determinând modificări în dimensiunea și forma tumorii.
  • Flavonoidele, esențiale datorită funcțiilor specializate, sunt recunoscute ca substanțe anticancer, inhibând proliferarea prin mecanisme de blocare. Pe lângă inducerea apoptozei, flavonoidele împiedică migrația cancerului și formarea de noi vase de sânge în interiorul tumorii. Compușii de acid organic, precum acidul ferulic și acidul clorogenic, manifestă un efect inhibitor asupra cancerului gastric și a altor tipuri de cancer, activând genele care inhibă tumoarea în interiorul celulei și promovând apoptoza.

Consumul moderat de păpădie aduce beneficii asupra sănătății

În ceea ce privește cercetările, studiile clinice privind extractul de păpădie sunt puține până în prezent, dar au fost efectuate pe scară largă și pe animale. Un studiu relevă eficacitatea combinării rădăcinii de păpădie cu extractul de citronelă în inducerea morții celulelor canceroase de prostate.

Printre modalități de includere a păpădiei în dietă se află adăugarea frunzelor tinere în salate sau supe, utilizarea frunzelor uscate pentru prepararea ceaiului de păpădie, vinul din flori de păpădie sau consumul acestei plante în deserturi. Pentru cei interesați să consume rădăcina de păpădie, rădăcinile prăjite pot constitui un înlocuitor al cafelei, oferind beneficiile menționate fără a afecta sistemul nervos.

În concluzie, extractul și ceaiul de de rădăcină de păpădie pentru cancer reprezintă un remediu pe bază de plante cu potențial împotriva diverselor afecțiuni, inclusiv cancerul. Deși studiile preclinice sunt promițătoare, mai sunt necesare cercetări suplimentare pentru a stabili doza optimă și eficacitatea în tratamentul cancerului.

Consumul moderat de păpădie în diverse forme poate aduce beneficii asupra sănătății, dar suplimentarea trebuie efectuată cu precauție, având în vedere lipsa unor studii definitive privind dozajul. Cu toate acestea, având în vedere caracterul său non-toxic și aportul nutritiv, integrarea păpădiei în dieta zilnică poate fi considerată fără riscuri, potrivit BZI.

Recent Posts

Înlocuitor pentru un medicament antiinflamator. Poți să iei asta, fără prescripție medicală

Înlocuitor pentru Aspenter. Aspenterul este un medicament antiinflamator nesteroidian, utilizat pentru tratarea durerii și inflamației…

22 de minute ago

Și tu ai această grupă de sânge? Boala gravă pe care o poți face dacă o ai

O descoperire recentă arată că persoanele cu o anumită grupă de sânge pot avea un…

52 de minute ago

Encefalita autoimună limbică

Encefalita limbică. Este o formă de encefalită care afectează, în principal, lobul temporal al creierului,…

o oră ago

Veste tristă pentru pensionari. Comisia Europeană avertizează: România se află în pericol

Datoriile publice, o problemă majoră pentru România. Pensiile românilor, la un pas de a fi…

2 ore ago

Simptomul „subtil” al cancerului intestinal care ar putea însemna că ai sângerări interne

Cancerul intestinal vă poate împiedica, de asemenea, să absorbiți în mod corespunzător substanțele nutritive din…

2 ore ago

Câte războaie mondiale au mai rămas conform Bibliei: semnele următorului sunt deja vizibile

Câte războaie mondiale au mai rămas conform Bibliei: semnele următorului sunt deja vizibile. Izbucnirea conflictului…

3 ore ago

Citeste si: