Efectul devastator al consumului de zahăr. Nutriționist: „Nu era destul că zahărul îngrașă, acum aflăm că…”

Din cuprinsul articolului

Zahărul rafinat este unul dintre cele mai nocive alimente pentru organismul nostru. Acesta este asociat cu dezvoltarea unor boli grave, precum cancerul. Deoarece crește în mod semnificativ inflamația din organism, zahărul poate fi responsabil pentru o multitudine de afecțiuni.

Cu atât mai mult, specialiștii au descoperit că un efect negativ este slăbirea sistemului imunitar. Fiind bariera naturală de protecție a organismului nostru, acest lucru ne poate pune în pericol sănătatea.

Zahărul rafinat, se pare, favorizează apariția inflamației la nivelul întregului organism și, implicit, a stresului oxidativ și radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt compuși care se eliberează în timpul arderilor celulare, fiind niște reziduuri.

Acumularea acestora pot duce la dezvoltarea unor dezechilibre semnificative în organism și contribuie la apariția unor afecțiuni grave, precum cancerul.

Zahărul „atacă” sistemul imunitar

Mihaela Bilic, nutriționist, dezvăluie mai multe detalii despre legătura dintre consumul de zahăr și un sistem imunitar slăbit.

„Zahărul scade imunitatea

Nu era destul că zahărul îngrașă, îmbătrânește, face carii dentare și crește colesterolul în sînge. Acum aflăm că afectează grav rezistența organismului la boli.

Un studiu făcut de Universitatea Loma Linda din California a arătat că o doză de băutură răcoritoare, ce conține 7 lingurițe zahăr(30g) declanșează după numai 5 minute o scădere cu 35% a capacității de fagocitoză a globulelor albe responsabile de apărarea imunitară, efect ce durează câteva ore. Consumul a 100g zahăr, cât conține un litru de suc, duce la o scădere dramatică de 97% a răspunsului imun!

Concluzia: zahărul rafinat nu conține nici nutrienti, nici oligoelemente, ci doar calorii goale. El favorizează procesele oxidative și inflamatorii, crește nivelul de aciditate din organism, fragilizează țesuturile și sistemul imunitar. Deci nu ne face viața mai dulce, ci doar ne “ruginește” mai repede”, scrie Mihaela Bilic, nutriționist.

Recent Posts

La cât ajunge pensia unui român cu 35 de ani vechime în muncă, după recalculare

Pensie după 35 de ani de muncă. După o perioadă de 35 de ani de…

50 de minute ago

Simptome care apar în orice tip de de cancer și sunt adesea ignorate până e prea târziu

Cancerul este o afecțiune complexă și diversă, cu peste 100 de tipuri diferite cunoscute până…

o oră ago

Ce să mănânci dacă ai glicemia mare. Cele mai bune alimente care elimină zahărul din sânge

Știi ce alimente te ajută să scazi glicemia? Prediabetul este caracterizat prin prezența valorilor crescute…

2 ore ago

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România, înclus în patrimoniul Unesco. Merită să-l vizitezi cel puțin o dată în viață

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România. În România există un oraș de o…

2 ore ago

Nutriționist: Acest fruct îngrașă cel mai tare. E un șoc pentru ficat dacă mâncăm prea mult

Fructul care îngrașă cel mai mult. Dr. Mihaela Bilic, cunoscut medic nutriționist, atenționează în legătură…

3 ore ago

Horoscop 20 – 26 mai 2024. E momentul să culegem roadele în urma eforturilor depuse

Horoscop 20 - 26 mai 2024. O săptămână plină de evenimente semnificative. Cu patru evenimente…

3 ore ago

Citeste si: